Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mette-Marits hyllning – detaljen alla kunde se

Lyxjakten är 126 meter lång och nästan 40 meter hög.

I veckan bar den norska kronprinsessan Mette-Marit på en diskret men uppenbar kärleksförklaring till kronprins Haakon under ett av parets offentliga uppdrag, skriver Se og Hør.

På hennes halsband hängde nämligen ett hjärta som hade bokstaven H för Haakon ingraverat. 

Norges kronprinsessa Mette-Marit har behövt trappa ner på sina offentliga uppdrag sedan hon blev diagnosticerad med den kroniska sjukdomen lungfibros.

Men tidigare i mars gjorde kronprinsessan sitt första kungliga uppdrag på en längre tid, då hon besökte olika miljö- och kulturorganisationer i Oslo tillsammans med sin make, kronprins Haakon.

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit visar gärna att de älskar varandra.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Varm och omtänksam 

Mette-Marit brukar ofta beskrivas som varm och omtänksam gentemot alla som hon möter i sin roll som kronprinsessa. Men hon är inte heller blyg med att visa sin kärlek till vänner och familj, skriver Se og Hør.

Både Mette-Marit och Haakon visar gärna att de älskar varandra – till exempel brukar de ofta hålla hand under sina offentliga uppträdanden. 

https://www.instagram.com/p/CbN0H1oMj87/?hidecaption=true

Men under parets gemensamma uppdrag i Oslo bar Mette-Marit i stället på en annorlunda och lite mer diskret kärleksförklaring till maken.

Den diskreta hyllningen: H för Haakon

Kronprinsessan bar nämligen på ett halsband med en detalj som inte går att missta för något annat än en hyllning till kronprinsen. Halsbandet hade nämligen ett hjärthänge med bokstaven H ingraverat – H för Haakon.

Mette-Marit med sin guldiga kärleksförklaring till Haakon runt halsen.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Kronprinsparet ute på kungligt uppdrag tidigare i mars.
Foto: TOM HANSEN / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Enligt Se og Hør är det inte första gången Mette-Marit visar upp sig offentligt i smycket. Hon bar det också på prinsessan Ingrids 18-årsdag i januari tidigare i år. Kronprinsessan kan ses med halsbandet på hovets officiella bilder från tillställningen. 

Smycket – en kändisfavorit

Mette-Marits halsband är enligt den amerikanska bloggsajten UFO No More från märket Foundrae. Smycket är handtillverkat av 18-karats guld och pryds av diamanter som formas till den bokstav som kunden önskar. 

https://www.instagram.com/p/CVJ07_4N6SD/

Mette-Marit är dock inte den enda kändisen som köpt lyxiga kärlekssmycken från Foundrae. På företagets Instagram kan man bland annat se stjärnor som Jennifer Lopez, Chrissy Teigen och ex-presidentfrun Michelle Obama bära deras smycken, skriver Se og Hør.

Kungaparet besökte en bondgård i Luleå under tisdagen