Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Meghans regelbrott vid bordet – därför stryks hon från gästlistor

Meghans nonchalans vid middagar med prins Harrys vänner har upprört vissa i den brittiska societeten.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Meghan ska enligt tidningen ha ignorerat bordsplaceringen.
Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN

Meghan och prins Harry stryks från gästlistor i den brittiska societeten efter att hertiginnans bordsskick väckt anstöt, skriver Mail on Sunday.

Meghan ska enligt tidningen ha ignorerat bordsplaceringen när paret bjudits på middag och insisterat på att sitta bredvid sin man.

Spiken i kistan ska ha varit att paret därefter suttit och gullat med varandra vid matbordet – ett brott mot etikettsreglerna för mycket för prins Harrys vänner.

Meghan, hertiginnan av Sussex, har gjort sig ovälkommen vid middagsbjudningar i prins Harrys vänskapskrets, skriver den brittiska tidningen Mail on Sunday.

Hon ska ha brutit alla tre traditionella regler för bordsplacering vid trevligare tillställningar.

För det första så placeras par inte bredvid varandra, för det andra så ska värdparets placering av gästerna respekteras, och för det tredje så ska par inte syssla med några fysiska ömhetsbetygelser under middagen.

Avfärdade bordsplacering som ”exklusiv”

När Meghan och prins Harry blev ett officiellt par hösten 2017 tog det inte lång tid innan inbjudningarna till fester och middagar började trilla in.

Men Meghan gjorde klart redan från början att hon anser att bordsplacering är ”exklusiv” och ”traditionell” – och inte på något positivt sätt.

”Hertiginnan har sedan dess insisterat på att sitta bredvid sin prisade prins, och frossar sig i tillgivna ömhetsbetygelser vid matbordet,” skriver Mail on Sunday.

Inte längre bjudna

Att trampa i klaveret – eller snarare salongsflygeln – ses inte med blida ögon i de kretsar där prins Harry har vuxit upp.

Att dessutom öppet avfärda och uttala sig nedlåtande om de etikettregler som av många anses vara kutym och gott uppförande är oförlåtligt.

Denna nonchalans har lett till att prins Harry och Meghan helt sonika inte längre bjuds in till middagar av vissa medlemmar av den brittiska societeten, skriver Mail on Sunday.

Rebellisk hertiginna

Meghan har sedan hon gifte in sig i den brittiska kungafamiljen för drygt 15 månader sedan haft en minst sagt avslappnad inställning till traditioner och oskrivna regler.

När hon i juni förra året deltog i drottning Elizabeths födelsedags parad upprörde hon kungliga fans genom att bära en klänning som visade axlarna.

I juli kom hertiginnan till tennisturneringen i Wimbledon klädd i jeans, trots att klädkoden för vip-området där hon satt är ”smart”. 

Den kungliga Wimbledon-boxen var det inte tal om i denimbyxor, och Meghan släpptes helt enkelt inte in, enligt brittiska medier.