Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Meghans och Harrys ändring av planer – av oro för bebisen

Meghan väntas föda vilken dag som helst.
Foto: PETE MACLAINE / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

När som helst nu är det dags för hertiginnan Meghan att föda hennes och prins Harrys första barn. 

Och nu ställer hon in alla stora resplaner för 2019 – av oro för bebisen. 

Hertigparet av Sussex, Meghan och Harry, har dragit sig tillbaka från offentligheten de senaste veckorna. Meghan gick officiellt på mammaledighet i slutet av mars och väntas föda parets första barn vilken dag som helst. 

Nu kommer nya besked från kungahuset om parets planer för bebisen, skriver Daily mail. Paret har sedan tidigare en lång vårresa till Meghans tidigare hem i USA och Kanada inplanerad, men i december beslutade man sig för att skjuta upp den till i höst på grund av krocken med födseln. Och nu ändrar man på planerna igen på grund av oro för att bebisen kommer att vara för liten för att flyga – resan skjuts upp helt till nästa år. 

”Det är budskapet från hovet”

– Som det verkar just nu kommer inte hertiginnan av Sussex att åka i väg på någon officiell långresa över havet det här året, säger en källa till Vanity fair, som dock inte säger att planerna är huggna i sten: 

Meghan och Harry ändrar sina resplaner för året.
Foto: STELLA PICTURES/AVALON.RED B68

– Det är budskapet från hovet, även fast saker och ting kan komma och ändras. Just nu har vi blivit tillsagda att det inte kommer att bli någon resa före slutet av det här året eftersom ”Baby Sussex” komer att vara för liten. 

Planer på flytt till Afrika

Nyligen kom ytterligare ett besked om framtidsplanerna för hertigparet. Paret har tankar på att flytta till Afrika under sex månader någon gång under de närmsta åren. 

En anledning till tankarna på flytt ska vara att relationen mellan prins Harry och William blivit så frostig att hovet tror att ett fysiskt avstånd skulle vara bra för att minska på rivalitetskänslorna.