Meghans drag för att bemöta anklagelserna

"När jag växte upp såg jag inte mig representerad".
Meghan kräver en detaljerad redogörelse för alla anklagelser.
Foto: DPPA / SIPA USA
Hovet inledde en utredning av anklagelserna i mars. Den är långt ifrån klar ännu.
Foto: TIM ROOKE/ SHUTTERSTOCK / REX/ TT

Hertiginnan Meghan slår tillbaka mot uppgifterna om att hon mobbat personal i hovet.

Nu kräver hon en detaljerad redogörelse för alla anklagelser – för att kunna bemöta dem punkt för punkt.

– Det kan vara på väg mot en brutal uppgörelse, säger en källa till the Mirror.

Hertiginnan Meghan anklagas för att ha trakasserat eller mobbat personal under sin tid vid det brittiska hovet. Enligt anklagelserna ska Meghan under sina två år vid hovet ha behandlat två personer så illa att de sa upp sig från sina jobb. 

I den utredning som hovet drog igång i mars har minst tio före detta anställda sagt sig vara villiga att vittna om de dåliga arbetsförhållandena som rådde under hertiginnan, uppger the Mirror. Utredningen sköts av en oberoende advokatbyrå och väntades bli publicerad redan på onsdag, men den är inte klar ännu. Nu kan den försenas ända till nästa år. 

”Brutal uppförelse” mellan Meghan och hovet

Enligt tidningen har Meghan, som inte förhörts ännu, begärt att få en fullständig lista över alla anklagelser – punkt för punkt. 

– Känslan är att det här är på väg mot en brutal uppgörelse mellan hertiginnan av Sussex och  Buckingham Palace, säger en källa nära utredningen till the Mirror.

Meghan har via sin talesperson förnekat alla anklagelser. Nyheten nådde media strax innan den omtalade intervjun med Oprah Winfrey och talespersonen kallade då uppgifterna för en lögnaktig smutskastningskampanj” som hade som syfte att underminera Meghan före intervjun.

– Hovet tar alla anklagelser på stort allvar och vill komma fram till sanningen och se till att alla som talar ut blir hörda, säger källan.

– Meghan står fast vid att personalen inte klarade av sina jobb och att de inte kunde hantera pressen av att arbeta för henne eller förstå hur hon ville att saker skulle fungera.

En talesperson för hovet vill inte kommentera tidningens uppgifter eller utredningen så länge den inte har slutförts.

Drottningens svar river ner skratt 

Går loss på tårtan – med ett svärd.