Meghan och Harrys ilska efter prins Charles drag

Självmordstankar • Rasismanklagelser • Avslöjar könet på andra barnet
Meghan och Harry uppges ha blivit rasande över att Archie inte får bli prins.
Foto: DPPA/SIPA USA
Foto: CHARLOTTE GRAHAM/ SHUTTERSTOCK / CHARLOTTE GRAHAM

Harry och Meghans son Archie blir aldrig prins.

Beskedet från prins Charles gjorde hertigen och hertiginnan av Sussex rasande.

Enligt källor kan det vara den utlösande faktorn till parets attacker mot kungahuset.

Prins Charles kommer att se till att Archie, Meghan och Harrys son, aldrig blir prins. Det skriver Daily Mail. Tronarvingen uppges ha informerat hertigen och hertiginnan om att han kommer att ändra de dokument – kungliga breven – som tidigare skulle ha gjort Archie till prins den dagen Charles blir kung.

Meghan och Harry blev ”chockade”

Enligt tidningens källor ska beskedet ha varit den utlösande faktorn till Harry och Meghans attacker mot kungafamiljen. Meghan och Harry uppges ha chockats av vad de fick veta – särskilt som de valt att inte använda den lägre titel, ”Earl of Dumbarton”, som Archie egentligen skulle få. Beslutet att inte använda sig av den grevliga titeln fattades i fast förvissning om att Archie en dag skulle bli prins. 

När den omtalade intervjun paret gjorde med Oprah var beskedet fortfarande färskt – och ärren nya – vilket enligt källorna kan förklara hur pass hårda anklagelser som slungades i kungahusets riktning.

Vill inte betala för ett växande kungahus

Ett barnbarn till monarken, som Archie kommer att vara när den dagen kommer, har länge haft rätt till prinstiteln i Storbritannien, men prins Charles uppges ha bestämt sig för att begränsa antalet kungliga nyckelfigurer. Orsaken till bantningsivern ska vara att han är övertygad om att folket inte vill fortsätta betala för ett evigt växande kungahus.

De fullständiga planerna för det nedbantade kungahuset har inte avslöjats, men det har spekulerats i att endast direkta tronarvingar och deras närmaste familj ska få fullständiga titlar, fullt apanage och polisskydd genom skattebetalarnas plånböcker. Charles och hans bror, prins Andrew, ska också ha blivit osams kring vilket skydd Andrews och hertiginnan Sarahs – ”Fergie” – döttrar, prinsessorna Beatrice och Eugenie, ska ha.

Drottningens svar river ner skratt 

Tar sig an tårtan – med ett svärd.