Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Meghan och Harrys flyttplan skrotades – blev för dyrt

Meghan kritiserades för att ha refererat till sig själv 54 gånger på sju minuter i ett tidigare tal.
Harry och Meghan ville ta en paus från sina kungliga plikter
Foto: PETER DEJONG / AP TT NYHETSBYRÅN

Hertiginnan Meghan och prins Harry planerade att lämna sina kungliga plikter under ett år. Men planen skrotades efter att pengar och säkerhet kom i vägen, skriver The Mirror.  

Meghan och Harrys plan efter att de gifte sig var att lämna Storbritannien under ett år. De ville efter det åka tillbaka till landet för att återgå till sina kungliga plikter på heltid, skriver Valentine Low i sin nya bok Adapted from Courtiers: The Hidden Power Behind The Crown.

Bortgångna drottning Elizabeth och hennes man prins Philip gjorde en liknande resa. Efter sitt giftermål åkte de till Malta och bosatte sig där under två år. Och drottningen ska senare ha sagt att det var en av de bästa perioderna i hennes liv. 

Planen för Meghan och Harry var att flytta en bit längre bort än Malta, de ville tillbringa året i Sydafrika. Enligt författaren Valentine Low har prins Harrys dåvarande utrikesrådgivare sir David Manning sagt att paret troligtvis ville åka dit för att ägna sig åt bland annat filantropi.

Flytten skulle gå till Sydafrika

David Manning ska även ha skrivit en plan för Meghan och Harrys vistelse i Sydafrika. Där olika alternativ för deras år borta från kungligheten stod nedskrivna. Paret ska ha gillat idén av att tillbringa ett år i Sydafrika. 

Men Meghan och Harrys planer att ta en ettårig paus från kungligheten blev inte av. De två största problemen runt flytten var pengar och säkerhet, vilket också nog är anledningen till varför den aldrig blev av. Författaren till boken skriver:
Det rann ut i sanden, sa Manning. Problemen var verkliga, och det fanns ingen villighet att hitta resurserna.

I stället för att lämna kungligheten under ett år, valde paret 2020 att lämna den helt. Och tillbringa sitt liv tillsammans i Kalifornien, USA. 

Efter två år – Harry, Meghan, William och Kate samlade igen

Första gången sedan 2020 som de fyra syns offentligt tillsammans.