Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Meghan Markles syster angriper Harrys uttalande

Meghan Markles syster angriper prins Harrys uttalande om att Meghan har fått en familj hon tidigare aldrig haft.
Foto: KGC-178STARMAXINC.COM / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS
Meghan Markle och prins Harry firade nyligen sin första jul tillsammans.
Foto: KGC-178 / STELLA PICTURES 138619-5

LONDON. Meghan Markles familj reagerar mot prins Harrys uttalande om att hon fått en familj hon tidigare inte haft. 

Halvsystern Samantha skriver på Twitter:

“Hon har en stor familj”.

Prins Harry, 33, berättade under onsdagen i BBC:s radioprogram “Today” om hur den första julen tillsammans med Meghan Markle, 36, varit. Han beskrev hur hans familj hade älskat att ha henne med under julfirandet på residenset Sandringham i östra England och att det var speciellt även för fästmön.

– Det är som familjen hon aldrig haft. Det var fantastiskt att ha henne där, sa prins Harry i programmet.

Systern reagerar

Uttalandet har fått Meghan Markles släktingar att reagera. Halvsystern Samantha, som är dotter till Markles pappa Thomas, skriver på Twitter att det inte alls stämmer, utan att “Suits”-skådespelerskan alltid haft en stöttande familj under uppväxten.

“Hon har en stor familj som alltid fanns där med henne och för henne. Vårt hem var väldigt normalt och när pappa och Doria skilde sig såg vi alla till att hon hade två hem”. 


LÄS MER: Prins Harry om julen med Meghan Markle


Hon fortsätter:

“Megs familj är komplett med syster, bror, fastrar, farbröder, kusiner och kärnan i familjen är vår fantastiska och helt självuppoffrande far. Hon har alltid haft den familjen. Att gifta sig gör bara att den utökas." 

Kritik mot förhållandet

Den 17 år äldre halvsystern Samantha har flera gånger tidigare varit kritisk till relationen mellan Meghan Markle och den brittiske prinsen. Hon har beskrivit att Meghan Markle försöker klättra socialt och att hon undvikit sin familj sedan hon blev känd skådespelerska. Halvsystern, som är sjuk i ms, hävdar också att Meghan Markle knappt talat med henne sedan hon insjuknade för omkring tio år sedan, skriver Daily Mail

Meghan Markles mamma Doria Ragland, 61, och pappa Thomas Markle, 73, skilde sig 1987. Pappan har ännu inte träffat prins Harry, trots att paret nu har förlovat sig. 

De gifter sig i kapellet vid Windsor Castle utanför London 19 maj nästa år.