Meghan slår tillbaka mot mobbnings-anklagelserna

I fjol lämnade Harry och Meghan Buckingham Palace och den övriga kungliga Windsor-familjen bakom sig. På söndag sänds Oprah Winfreys intervju med paret, som redan på förhand fått mycket uppmärksamhet.
Meghan anklagas för att ha trakasserat personal under sin tid vid hovet.
Foto: KIM LUDBROOK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Meghan och Harry har intervjuats av Oprah Winfrey. Intervjun sänds den 7 mars på amerikanska CBS.
Foto: JOE PUGLIESE / AP TT NYHETSBYRÅN

Hertiginnan Meghan anklagas för att ha trakasserat personal under sin tid vid det brittiska hovet.

”En beräknande och lögnaktig smutskastningskampanj”, säger hennes talesperson om anklagelserna.


Kommentera artikeln! När du läst texten får du gärna dela med dig av dina tankar i kommentarsfältet längst ner.

Uppgifterna kommer bara dagar innan Meghan och prins Harrys stora intervju med Oprah Winfrey sänds i amerikansk tv.

Källor uppger för The Times att Meghan under sina två år i Kensington Palace mobbade två ur personalen – vilket ledde till att personerna sa upp sig.

”Ingen tillfällighet”

Enligt uppgifterna ska personalen ibland ha drivits till tårar av Meghans förnedrande behandling. En person säger till The Times att trakasserierna till stor del bestod av känslomässig mobbning och manipulation.

”Låt oss kalla det för vad det är – en beräknande och lögnaktig smutskastningskampanj baserad på vilseledande och skadlig desinformation. Vi är besvikna att se den här ärekränkande porträtteringen av hertiginnan av Sussex i media”, skriver en talesperson för Meghan i ett uttalande, skriver The Sun.

”Det är ingen tillfällighet att förvridna och flera år gamla anklagelser med syfte att underminera hertiginnan når brittisk press kort innan hon och hertigen ska tala öppet och ärligt om sina upplevelser under de senaste åren.”

”Hertiginnan är ledsen”

Talespersonen säger också att de har hört av sig till tidningen för att få upprättelse.

”Hertiginnan är ledsen över den här senaste attacken på hennes karaktär, inte minst med tanke på att hon själv varit utsatt för mobbning och är djupt hängiven att stötta andra som upplevt smärta och trauma”, fortsätter uttalandet.

Jason Knauf, tidigare medarbetare till Meghan och Harry, ska ha larmat om trakasserierna 2018, skriver The Sun. Han hörde då av sig till prins Williams privata sekreterare per mejl.

Där beskriver Knauf en ”väldigt allvarligt” situation och ett ”helt oacceptabelt” beteende från Meghan.

Se också:

Meghan, kvinnan som gick från skådis till brittisk hertiginna. mama har kartlagt hennes liv, från bröllop till snart tvåbarnsmamma.

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.