Madeleines miljonrullning i Florida – har flyttat igen

Barnen utesluts ur kungahuset: ”Naturligt steg”.
Prinsessan Madeleine var hemma i Sverige på kungens traditionsenliga middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott i december.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine på Victoriadagen i Borgholm i somras.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Prinsessan var på bra humör när hennes storasyster firades i somras.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Hela familjen: Chris O'Neill, prinsessan Madeleine och barnen Leonore, Adrienne och Nicolas.
Foto: ANNA-LENA AHLSTRÖM / KUNGAHUSET
Sommaren 2018 döptes parets tredje barn: prinsessan Adrienne. Hon fyller snart två år.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Prinsessan Madeleines och familjens miljonrullning i Florida fortsätter.

Nu har de lämnat sin lyxvilla för en ny bostad.

– De har bott i Florida några år och barnen har etablerat sig där, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Den nya bostaden ligger i samma område som den tidigare.

Sommaren 2018 packade prinsessan Madeleine och hennes familj väskorna för att flytta från regniga London i Storbritannien till soliga Florida i USA.

Många tog för givet att familjen skulle flytta in i Chris O'Neills sommarhus i West Palm Beach:

En 309 kvadratmeter stor villa med fem sovrum, fem badrum, designkök och uppvärmd pool – bara ett stenkast från en exklusiv strandklubb.

Men så blev det inte.

Chris O'Neills miljonaffär i Florida

I augusti 2018 kunde Expressen berätta att huset sålts för 3,65 miljoner dollar, motsvarande drygt 32,5 miljoner svenska kronor.

Det innebar en vinst på 14,9 miljoner kronor för Chris O'Neill.

Flytten gick i stället till ett exklusivt hyreshus i Pinecrest, ett lummigt villaområde utanför Miami med en av de dyraste postadresserna i hela landet. Medianpriset för en bostad ligger på cirka 33,5 miljoner kronor, enligt Forbes.

Där installerade sig prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och de tre barnen – prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne – i en närmare 700 kvadratmeter stor villa med sju sovrum, 6,5 badrum, vinkällare och en 3 400 kvadratmeter stor trädgård med pool och spaavdelning.

Den utannonserade hyran låg på nästan 180 000 kronor i månaden.

För de dryga 16 månader som prinsessfamiljen bodde där blir det över 2,9 miljoner kronor.

Prinsessan Madeleines tidigare hus.
Grindar utanför.
Pool på baksidan.
En stor balkong.
Husets vinkällare.
Ett lyxigt badrum.
Nyrenoverat kök.
Ett av alla rummen i den 700 kvadratmeter stora villan.
En matplats finns också.
Huset har flera våningar.
1 / 10

Prinsessan Madeleine har flyttat igen

Kring årsskiftet flyttade de igen.

Enligt hovets informationschef Margareta Thorgren bor familjen nu i ett annat hus, men på samma ställe i Florida. Hon vill dock inte gå in närmare på var – eller exakt varför familjen valde att flytta.

– Deras privata bostäder är inget som hovet kommenterar. Vi ger inte fler detaljer eftersom det är vikigt att de också får ha ett privatliv, säger Margareta Thorgren.

– De bor kvar i Florida, barnen går i skolor där och de har för avsikt att stanna där ett tag framöver.

Förra huset i Miami till salu

Huset de tidigare har hyrt ligger dock ute till försäljning – och har gjort så minst sen i somras. Det kostar 2,98 miljoner dollar vilket motsvarar närmare 29 miljoner kronor.

Annars går det hyra för cirka 192 000 kronor i månaden.

Om det i framtiden blir en flytt hem till Sverige för prinsessan Madeleine med familj får ”framtiden utvisa”, enligt Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine själv sa i en intervju med Svensk Dam i september:

– Just nu fungerar det jättebra, barnen trivs bra i skolan och det är lättare för Chris, eftersom de han jobbar med också befinner sig i Miami, men vi kommer nog inte att vara kvar där för all framtid.

Madeleine inte med i kungahusets kalender

Det är också oklart när vi får se prinsessan Madeleine på besök i Sverige igen. Hon står inte med alls i kungahusets kalender – på hela året.

– Kalendern uppdateras ungefär en gång i månaden och det är enbart ett urval, vi redovisar inte dagligdags vad kungafamiljen gör, säger Margareta Thorgren.

Hon fortsätter:

– Med anledning av att prinsessan bor i Florida och är engagerad i Childhood är det främst det hon arbetar med. Senast förra året kom hon ju ut med en barnbok som också är frågor som Childhood arbetar med.

Enligt Thorgren har avsaknaden av uppdrag inget med flytten att göra.

När kommer vi få se henne, officiellt, nästa gång?

– Just nu har jag ingen information när prinsessan kommer hem till Sverige men de brukar komma hem ett antal gånger per år. När de väl kommer hem brukar man också passa på att utföra andra arbetsuppgifter och uppdrag som är svenskrelaterade.

Chris O'Neill driver bolag

Medan prinsessan Madeleine främst jobbar med Childhood är Chris O'Neill bland annat director på Londonföretaget Wilton Payments, som arbetar med betallösningar för större bolag.

Expressen har tidigare rapporterat hur verksamheten gått med förlust under flera år.

I den senaste inlagan som Chris O’Neills bolag lämnat in till brittiska motsvarigheten till Bolagsverket framgår det att Wilton Payments inte behöver upprätta någon fullständig årsredovisning, på grund av att det är ett så pass litet bolag.

De siffror som ändå finns visar hur bolagets tillgångar har minskat kraftigt från 2018 till 2019 – men även bolagets skulder har minskat, med motsvarande 1,5 miljoner kronor till drygt 3,3 miljoner kronor.

Chris O'Neill har tidigare sagt att affärer med stora företag kan vara som en oljetanker, som måste komma på rätt kurs.

– Jag arbetar på med det. Det tar längre tid än du tror att utveckla sådana betalningslösningar med stora företag. Du kan komma med en bra idé och ändå tre år senare sitta kvar i samma process, sa han till Expressen för några år sen.