Madeleines lediga dag – i soliga Miami

Madeleine njöt av en härlig dag i solen hemma i Miami, Florida.
Foto: IBL
Prinsessan var klädd i solhatt och solglasögon som skydd under den 27 grader varma dagen.
Foto: IBL

Prinsessan Madeleine njöt av en lyxig dag med sol och bad i Miami i Florida under söndagen.

På bilder från dagen syns en solbränd kunglighet i lediga sommarkläder.

– Hela kungafamiljen värderar friluftsliv och att vara ute i naturen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid Hovet.

När prinsessan Madeleine senast var i Sverige låg termometern runt nollan. Under en blixtvisit i Stockholm hann hon vara med och styra upp fest för drottning Silvias stiftelse Childhoods 20-årsjubileum. 

På plats jobbade hon även med den nya barnboken ”Stella och hemligheten”, som handlar om integritet, självkänsla och förtroende.

Men efter den hektiska tiden tycks prinsessan ha suktat efter lite avslappning – på varmare breddgrader.

Madeleines härliga solbilder

Under söndagen passade Madeleine på att besöka en strand hemma i Miami, Florida. Vid platsen fanns såväl solstolar nära vattnet, som en pool för den som ville doppa fötterna i lugnare vatten.

Prinsessan var klädd i lediga kläder, en solhatt och solglasögon. Ett bra val under soltimmarna, då temperaturen steg till 27 plusgrader, enligt weather.com.

En solbränd prinsessa satt med benen i vattnet under stranddagen i Miami.
Foto: IBL

Prioriterar gärna dagar i det fria

Madeleines yngsta dotter prinsessan Adrienne – som firade ettårsdagen under lördagen – och prinsessan Leonore, 5, ska ha varit med på utflykten. Det är oklart om resten av familjen, maken Chris O'Neill och prins Nicolas, 3, var där.

– Det är deras privatliv, det är inget som hovet kommenterar, vad de gör privat, säger Margareta Thorngren, informationschef på Hovet.

Klart är dock att prinsessfamiljen, likt resten av kungafamiljen, är noggranna med att prioritera familjedagar ute i det fria.

– Hela kungafamiljen värderar friluftsliv och att vara ute i naturen och att vara aktiva, säger Margareta Thorgren.

Madeleine njuter av solen hemma i Florida.
Foto: IBL

Trivs bra i Florida – trots hemlängtan

Nyheten om prinsessfamiljens flytt till Florida kom i augusti förra året. Innan dess hade familjen bott i London, men valde att rota upp sig för att underlätta i Chris O'Neills arbete.

Madeleine har beskrivit sitt nya liv i USA som en positiv förändring.

– Vi trivs jättebra, barnen är väldigt glada i sina nya skolor och det fungerar jättebra, berättade Madeleine i början på oktober.  

Samtidigt medgav prinsessan att hon ibland kände hemlängtan och att hon saknade familjen och vännerna i Sverige.

– Det är tråkigt. Det är ju tur att det finns telefoner och att vi kan FaceTima och hålla varandra uppdaterade. Det klart jag saknar familjen och vänner och Sverige jättemycket. Men det här är ett spännande äventyr just nu.

LÄS MER: Silvia ryckte ut för att rädda Madde i USA 

Vad gör du helst på din semester?