Maddes och familjens lycka i nya lyxhuset

Prinsessan Madeleine och maken Chris O´Neill.
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill.
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: IBL/IMAGO
Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: PATRICK VAN KATWIJK / STELLA PICTURES
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
1 / 9

Här är Maddes och Chris drömliv i palmernas Florida.

Nya huset är 750 kvadratmeter stort, har sju sovrum, vinkällare och dubbla pooler. I trädgården finns exotiska fruktträd – mango, lime, avokado och papaya.

– Det är ett spännande äventyr, har Madeleine tidigare berättat för Expressen

Hovet har varit hemlighetsfullt kring prinsessan Madeleines flytt till USA och inte velat berätta var i Florida familjen ska bo. Många trodde därför att de flyttat till Chris O’Neills 309 kvadratmeter stora semesterhus i West Palm Beach, men det huset sålde Chris i somras  med en vinst på närmare 15 miljoner kronor.

I stället valde familjen att bosätta sig i ett lummigt villaområde i Miami. 

– Vi trivs jättebra, barnen är väldigt glada i sina nya skolor och det fungerar jättebra, sa Madeleine i början på oktober i en stor intervju på FN:s högkvarter i New York. 

Chris O’Neills 309 kvadratmeter stora semesterhus i West Palm Beach.
Foto: KRISTOFER SANDBERG

Dubbelt så stort som i West Palm Beach

Familjen fick nycklarna i månadsskiftet juli/augusti. Då ska också Madeleine och familjens tre barn Leonore, 4, Nicolas, 3, och Adrienne, 7 månader, ha flugit över. Det nya huset är mer än dubbelt så stort som villan i West Palm Beach: drygt 750 kvadratmeter med sju sovrum och sju badrum.

Mäklarbilder från förra gången huset var till salu visar stora ljusa rum, ett nyrenoverat kök med påkostade tillval och badrum där man kan duscha med utsikt över palmerna. Utanför fönstren vajar höga palmer. I annonsen beskriver mäklaren ett exklusivt boende som kombinerar husets charmiga Floridastil med alla önskvärda moderniteter och lyx.

Högt i tak, golv i trä och marmor, vinkällare och öppen spis. På en annan sajt beskrivs det stora sovrummet som en dröm för den som uppskattar inredningsdesign och vill ha en walk-in-closet.

Varm bubbelpool och mangoträd på tomten

Även den drygt 3 000 kvadratmeter stora tomten utmärker sig. Där finns både en vanlig pool och en varm bubbelpool, gott om plats för solstolar och middagsbord och en gräsmatta med exotiska fruktträd som mango, lime, avokado och papaya.

Exakt hur mycket huset i Miami kostar familjen är inte känt. Inte heller om Madde och Chris verkligen köpt det eller om de bestämt sig för att hyra innan de vet säkert att de kommer att trivas i området.

När huset såldes för två år sedan gick det för 2,8 miljoner dollar, motsvarande 25 miljoner kronor. När det nu lades ut till försäljning ville ägaren ha ännu mer. I april i år var det begärda priset 3,3 miljoner dollar, motsvarande nästan 30 miljoner kronor. Samtidigt annonserades det ut för uthyrning – för 178 000 kronor i månaden. De priserna har legat kvar tills vidare. Men sedan sista juli är huset inte längre listat som till salu, enligt informationen på mäklarens sida, och är heller inte ute till försäljning.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill bor i Miami i Florida.
Foto: CELSO DINIZ / CELSO DINIZ

Fick drygt 32 miljoner för sommarhuset

Chris O’Neills sommarhus i West Palm Beach blev överlåtet till de nya ägarna i slutet på sommaren. Chris ska ha fått drygt 32 miljoner kronor – nästan 15 miljoner kronor mer än när han köpte huset 2008 – men fortfarande flera miljoner mindre än han begärde när han försökte sälja det för ett par år sedan. 

Enligt hovets informationschef Margareta Thorgren kommer familjen lämna sin bostad i London, ha kvar bostaden i Stockholm men ha Florida som sin bas.

– De flyttar till Florida för att det är en bra utgångspunkt för Chris verksamhet och barnen är ännu i förskoleåldern, har hon tidigare berättat.

Under intervjun i New York berättade Madeleine hur mycket hon saknade familjen – men beskrev samtidigt sitt nya liv i Florida som ett nytt äventyr:

– Det är ju tur att det finns telefoner och att vi kan FaceTima och hålla varandra uppdaterade. Det klart jag saknar familjen och vänner och Sverige jättemycket. Men det här är ett spännande äventyr just nu.

Margareta Thorgren: "Just nu är deras hembas i Florida"

Enligt Margareta Thorgren har prinsessparet just nu inga planer på att flytta hem till Sverige igen:

– Nej, inte mig veterligen, utan de har flyttat till USA, till Florida, och har sitt boende där nu. Sedan kommer de att komma hem vid olika tillfällen. Men just nu är deras hembas i Florida.

Men finns det en längtan hem till Sverige hos prinsessan Madeleine?

– Det finns starka kopplingar till Sverige, och det är ju naturligt att ha mycket kontakter i Sverige. I övrigt har jag inga kommentarer från hovet angående hemlängtan. Nu är familjen bosatt i USA, och familjen tris bra med att ha det som hembas.