Leonore gör första jobbet som prinsessa

Prinsessan Leonore åker till sitt hertigdöme Gotland tillsammans med mamma Madeleine och pappa Chris O'Neill.
Foto: Tim Rooke/Rex
Besöket på Gotland blir Leonores första arbetsuppdrag som prinsessa.
Foto: Willi Schneider/Rex
Prinsessan Estelle, dotter till kronprinsessan Victoria och prins Daniel, gjorde jobbdebut i sitt hertigdöme Östergötland när hon fyllt två.
Foto: Suvad Mrkonjic
Estelle invigde då en sagostig vid naturum Tåkern. Nu är det prinsessan Leonores tur.
Foto: Suvad Mrkonjic

Leonore gör arbetsdebut som prinsessa!

I största hemlighet har en resa till Gotland planerats i veckor.

Nästa fredag åker hon till sitt eget hertigdöme med mamma Madeleine och pappa Chris O'Neill.

Prinsessan Leonore kommer hem den här veckan med mamma Madeleine, pappa Chris O'Neill och lillebror prins Nicolas för dopet av prins Oscar.

Det är nu på fredag som prins Oscar ska döpas i Slottskyrkan på Stockholms slott och efter det ska familjen stanna kvar i Sverige. Orsaken är att prinsessan Leonore ska göra sin jobbdebut som prinsessa:

Den 3 juni ska Leonore besöka sitt hertigdöme Gotland och det blir första officiella jobbresan för prinsessan - precis som prinsessan Estelle.

Estelle gjorde jobbdebut i Östergötland

Madeleine och Chris O'Neill gör som kronprinsessan Victoria och prins Daniel. När prinsessan Estelle hade fyllt två år gjorde hon sin jobbdebut som prinsessa i sitt hertigdöme Östergötland.

Då var prinsessan Estelle på plats under en hel dag och var med på både officiell lunch och invigde sedan en egen sagostig.

I doppresent hade Estelle fått en sagostig vid naturum Tåkern där hon kunde leta efter haren Ann-Sofie som var på jakt efter sin kompis Hasse.

När prinsessan Leonore föddes 2014 blev hon av morfar kungen utsedd till hertiginna av Gotland och snabbt bestämde landshövding Cecilia Schelin Seidegård att länsstyrelsens present till henne var ett stoföl som föddes på Lojsta hed på Gotland samma vår. Russfölet fick namner "Haidi af Gotland".

Chris O'Neill ska vara med

Nu nästa fredag är det ett intensivt program planerat för prinsessan Leonore på Gotland och en av sakerna är att träffa sin dopgåva - "Haidi af Gotland".

Chris O'Neill har tidigare meddelat att han av olika skäl inte kan vara med vid årets nationaldagsfirande, men dotterns första stora resa till sitt hertigdöme ska han, enligt uppgift, vara med på tillsammans med resten av familjen. Om lillebror prins Nicolas följer med på resan är ännu inte helt bestämt, enligt uppgift.

Expressen söker hovet och representanter på Gotland för en kommentar om prinsessans besök.