Greve Jan Bernadotte, 76, är syssling till kung Carl Gustaf. Men en tämligen okänd sådan. Han syns sällan, om någonsin, vid kungliga officiella tillställningar.
Nu vill han göra vin på Krimhalvön, enligt den statsägda ryska nyhetsbyrån Tass.
Enligt nyhetsbyrån besökte han under torsdagen staden Jalta på Krim för att hälsa på hos vintillverkaren Massandra. Massandra ägs i dag av den ryska staten.
– Jag är här för att bekanta mig med vintillverkningen på Krim och utvalda viner för ett möjligt projekt med Massandra, sa han, enligt Tass, till de journalister som bevakade besöket.

Massandras vd, Yanina Pavlenko, berättar väldigt stolt på Facebook om besöket från den svenske kungens släkting, greve Jan Bernadotte. Jan Bernadotte har också en rysk koppling som barnbarnsbarnbarn till ryske tsar Alexander II, enligt Dagens Nyheter.
"Greven erkände att han inte trodde att det klassiska 'Massandra'-vinet skulle vara i hans smak, men blev i dag förvånad. 'Det här är mitt vin', sa han efteråt", skriver vd:n Yanina Pavlenko på Facebook.
LÄS OCKSÅ: Här är de nya bilderna på prinsessan Leonore
Röd matta rullades ut
Pavlenko har också publicerat 26 bilder som visar Jan Bernadottes besök på Massandra.
Han släpptes av framför en utrullad röd matta och togs emot av Yanina Pavlenko själv när han anlände.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=359223187865328&set=pcb.359218797865767&type=3&theaterJan Bernadotte bjöds på en guidad tur av Massandras lokaler och fick också en provsmakning av deras viner.
Beslut om ett samarbete mellan Massandra kan fattas först efter ett beslut från ryska staten, uppger vd:n Yanina Pavlenko för Tass.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=359223594531954&set=pcb.359218797865767&type=3&theaterEfter Rysslands annektering av Krim har EU infört sanktioner som bland annat innebär förbud mot att importera varor med ursprung från Krim till EU.
Det är också förbjudet för bolag eller medborgare i EU att investera i Krim.
Enligt ryska Tass vill greve Jan Bernadotte dock hjälpa Massandra med försäljningen på den europeiska marknaden.
– Jag är inte rädd för sanktioner, säger han enligt statligt ägda nyhetsbyrån Tass.
Plockats upp av ryska medier
Uttalandet har plockats upp av flera ryska medier. Statskontrollerade Sputnik News, med sajter på flera språk vars syfte varit att sprida rysk propaganda, har bland annat en artikel om besöket på sin franskspråkiga sajt.
Rubriken för artikeln är "Den svenska kungens kusin kommer att hjälpa Krim-vinerna att komma in på de europeiska marknaderna".
Dagens Nyheter har också uppmärksammat kungens sysslings planer på Krim. Kjell Engelbrekt, professor i statsvetenskap vid Försvarshögskolan, säger till tidningen:
– Det finns stora pengar att tjäna här. Men som svensk medborgare måste man följa lagar och förordningar, och stämmer detta riskerar man juridiska följder, säger han till DN och fortsätter:
– Man riskerar också att utnyttjas ur ett propagandasyfte. Det här vittnar inte om gott omdöme, vid första påseende.
LÄS OCKSÅ: Här gravidshoppar Madde – tar efter Kate Middleton
Vintillverkaren Massandra har varit i blåsväder. De fick mycket uppmärksamhet när ryske presidenten Vladimir Putin och den före detta italienska premiärministern Silvio Berlusconi besökte deras vinkällare och en 240 år gammal rödvinsflaska, enligt uppgift värd mer än en halv miljon kronor.
Greve Jan Bernadotte är syssling till kung Carl Gustaf, men står inte kungafamiljen vidare nära. 2006 utkom han med memoarerna "Jan Bernadotte – kungasläktens svarta får" där han berättade om den ansträngda relationen till familjen.
Adopterade en tysk bedragare
Jan Bernadotte har varit inblandad i många skandaler genom åren. Mest uppmärksamhet fick han när han adopterade en tysk bedragare, Gerard, som började kalla sig för svensk prins när han då fick namnet Bernadotte.
Enligt honom själv fick han 1,5 miljoner svenska kronor av Gerard för att adoptera honom.
– Gerard har ju ställt till det, inte bara för pappa. Jag tror också att kungafamiljen är lite arga på mig för det här, har Jan Bernadotte berättat för Expressen.
Expressen söker Jan Bernadotte för en kommentar.