Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kungens och Williams ”robusta” svar på attack

Bilden avslöjar Meghans och Harrys bluff i serien
Kung Charles och prins William.
Foto: AP

Kung Charles och prins William gör sig redo för ett ”snabbt och resolut svar” om Meghan och Harry går till attack mot brittiska kungafamiljen i parets Netflix-dokumentär, uppger en källa vid hovet till Mirror.

– Men det finns en känsla att det är mycket väsen för ingenting från Harry och Meghan och att det inte finns mycket mer att säga, säger källan.

Brittiska kungahuset förbereder sig på det värsta när dokumentärserien ”Harry och Meghan” har premiär på Netflix under torsdagen.

Kung Charles och prins William har förberett hovet på att agera omgående vid eventuella anklagelser från Harry och Meghan i serien, uppger en källa vid hovet.

– Om något i dokumentären behöver bemötas så kan ni känna er säkra på att det svaret kommer lika resolut som snabbt, säger källan.

Prins William och prinsessan Kate vägrar dock enligt uppgift att titta på ”Harry och Meghan”. Prinsparet kommer i stället att förlita sig på medhjälparnas utlåtanden om serien.

”En känsla att det är mycket väsen för ingenting”

Hovets svar kommer dock antagligen inte förrän tidigast nästa torsdag då andra hälften av den sex delar långa dokumentärserien släpps eftersom kungafamiljen vill ”ha hela bilden klar för sig” innan man eventuellt agerar enligt källan.

– Men det finns en känsla att det är mycket väsen för ingenting från Harry och Meghan och att det inte finns mycket mer att säga. Men förberedelser görs inför alla tänkbara scenarion, särskilt om det kommer ogrundade anklagelser, säger källan.

En annan källa vid hovet säger dock att kungafamiljen är motvillig till att starta ett offentligt bråk om Harrys och Meghans serie.

– Om det förekommer felaktigheter är det bara rätt att de korrigeras. Och de trailers som släppts innehöll några påfallande felaktigheter vilket inte bådar gott för serien. Men planen är att tiga still och bara fortsätta som vanligt, säger källan.

Se också: Meghans tårar – i trailern till ”Harry och Meghan”

Trailern till känslosamma och privata dokumentären.

Se också: Regenterna och tronföljden – här är brittiska kungahuset

Släktträdet och framtiden efter drottning Elizabeths död.