Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kungens favoritskjorta – har hängt med i 17 år

Den dubbelknäppta kavajen har blivit Prins Daniels signum.
Foto: NILS PETTER NILSSON
Kungen i en slips med skidåkare på under ett besök i Abisko.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Elefantslipsar, svårburna kavajer och återanvända skjortor.

I det nya avsnittet av Kungafamiljen diskuterar programledaren Tess Ulander manligt mode tillsammans med modeexperten Emma Danielsson.

En djupdykning i det manliga modet inom kungafamiljen bjuds det på i det nya avsnittet av Expressens tv-program Kungafamiljen där modeexperten Emma Danielsson har stilspanat på kungligheternas klädval. Inför semestertider har hon bland annat spanat lite extra på kung Carl-Gustavs semesterstil.

– Han har ett plagg som han är väldigt förtjust i och det återkommer år efter år på hans semestrar på den Franska rivieran.

Kungens semesterfavorit – den randiga skjortan.
Foto: TONY FITOUSSI / JBMPHOTOS/IBL

Plagget som kungen är extra förtjust i är en randig, kortärmad skjorta som han har i flera olika varianter och färgställningar. Första gången han bar plagget var år 2002 – alltså hela 17 år sedan.

NYTT AVSNITT AV KUNGAFAMILJEN

Missa inte ”Kungafamiljen” i Expressen TV, där programledaren Tess Ulander vägleder dig genom de senaste kungliga händelserna. I senaste avsnittet är modeexperten Emma Danielsson gäst. 

Programmet sänds lördag 18 maj 10.15 i Expressen TV. Se det då eller när du vill i efterhand.

– Den här skjortan är en favorit, och det är roligt att han återanvänder just samma skjorta i stället för att köpa nytt hela tiden och det ligger ju väldigt mycket i tiden, säger Emma i programmet.

Uttrycker sig med slipsar

Något annat kungen gillar i modeväg är att uttrycka sig med hjälp av sina slipsar.

– Ibland också med lite humoristisk glimt i ögat, ett sådant exempel är när han var i Abisko 2017 och valde en slips med små skidåkare, berättar Emma i programmet.'

Kungen under ett besök i Abisko.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Modeexperten Emma Danielsson menar att kungen gillar att uttrycka sig med slipsar.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
På ett besök i en skola i Botkyrka valde kungen en slips med blå elefanter.
Foto: SVEN LINDWALL

Ett annat tillfälle då kungen valde slips efter tillställning var då han besökte en skola i Botkyrka och hade på sig en blå slips med elefanter. Men kungen har inte bara skojiga slipsar utan även några av den lyxigare varianten, bland annat en blå slips från märket Louis Vuitton.

”Får mycket pondus”

Emma Danielsson har även stilspanat på prins Daniel och hyllar honom för att vara stiligt klädd, framför allt vad gäller passformer på hans kostymer och kläder.

Den dubbelknäppta kavajen är ett svårburet plagg, men prins Daniel bär upp det med bravur, menar Emma Danielsson.
Foto: NILS PETTER NILSSON

Hon ger ett exempel på en favorit hos Daniel, som blivit lite av hans signum i klädväg då han äger flera stycken i flera olika färger – nämligen den dubbelknäppta kavajen.

– Många anser att det kan vara väldigt svårburet med en dubbelknäppt kavaj då man kan se väldigt boxig och fyrkantig ut, men Daniel bär upp den jättefint och får mycket pondus i den här typen av kavaj.