Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kungen och William i krismöte efter Harry och Meghans trailer

Här är den omtalade trailern
Foto: Netflix
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Det råder stor oro i det brittiska kungahuset efter Harry och Meghans trailer.

Prins William och prinsessan Kate åker hem från USA – där William kommer träffa kung Charles för ett krismöte.

Prins William och prinsessan Kate befinner sig just nu i USA, men de undkommer inte kontroverserna i det brittiska kungahuset. På torsdagen släpptes den första trailern för Harry och Meghans dokumentär på Netflix – en trailer som inte bådade gott för brödernas framtida relation. 

– Ingen ser vad som händer bakom stängda dörrar... Jag var tvungen att göra allt för att skydda min familj, säger Harry i den dramatiska trailern.

Experter har gått så långt att de kallat dokumentärserien för en krigsförklaring. Nu förbereder sig kungahuset för vad som – eventuellt – komma skall när de första tre avsnitten släpps i nästa vecka. Direkt när William kommer hem ska ett krismöte hållas med kungen, skriver Mirror

Kung Charles och William ser dokumentären tillsammans

Högt uppsatta rådgivare säger att de båda kommer att se de tre avsnitten tillsammans för att omedelbart kunna svara på eventuella anklagelser mot kungahuset.

– Det finns en helt enad front från kungen och hans familj angående de upprepade försöken att privat sluta fred med hertigen och hertiginnan av Sussex, vilket sorgligt nog bara resulterat i att den andra sidan återigen vill vädra sitt gnäll för världen, säger en källa till tidningen.

– Om det finns ett behov av att svara på något i den kommande serien så kan ni vara säkra på att svaret kommer att komma snabbt och kraftfullt.

Tidningen skriver också att Harry och Meghan fått ett nytt smeknamn i hovet – paret kallas nu för ”The Kardashians” eftersom de vill ha ”all uppmärksamhet som de kan få”.

Åskådarens infall – kysser kung Charles på munnen

Jenny Assiminios från Cypern frågade – och fick lov: ”Det var magiskt”.