Kungen ändrar schema – drabbad av diskbråck

Kungen ändrar om i sitt planerade program.
Foto: Sven Lindwall
Drottningen och kungen i Tyskland förra veckan.
Foto: Sven Lindwall

Kungen ändrar om i sitt planerade program.

Detta efter att han har drabbats av diskbråck och är i behov av rehabilitering, meddelar hovet.

– Kungen mår bra. Kungen har haft ont i axeln en tid på grund av att han har diskbråck, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Nu ska kungen vila under en vecka innan han återupptar sitt program.

Under tisdagen skickade kungahuset ut ett pressmeddelande med informationen om att kungen ändrar om i sitt program för den kommande veckan.

"Kungens program för den kommande veckan justeras till följd av att kungen har drabbats av diskbråck. De flesta planerade programpunkter genomförs men något justerat med hänsyn till behovet av rehabilitering." skriver hovet.

– Vi på hovet tycker att det är viktigt att vara transparenta eftersom det är många arrangörer inblandade i kungens program och därför går vi ut med anledningen. Kungen behöver rehabilitera sig och vila under en vecka, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

På måndagskvällen var kungen på prisutdelning och höll sig bakom Silvia.
Foto: Alex Ljungdahl

Kungen har haft ont i axeln

Enligt Margareta Thorgren har kungen haft ont i axeln en tid.

– Det är på grund av att han drabbats av diskbråck, säger hon

Hovet vill inte gå in i detalj på när kungen drabbades av diskbråcket, men han har kontinuerlig kontakt med läkare. Kungen ska nu först och främst vila.

– Den information som vi har fått från läkare handlar om att vila en vecka framåt. Just nu gäller det bara den kommande veckan som han behöver justera om i sitt program, säger Margareta Thorgren.

Hur har regeringen informerats?

– Alla berörda parter, arrangörer och övriga som ska ha informationen har fått den.

Gott humör under statsbesöket

Kungen kommer senast från ett statsbesök i Tyskland med drottning Silvia. Kungen var på gott humör under hela statsbesöket, men sista dagen var han mån om att komma hem i tid.


LÄS MER: Så tog kungaparet Tyskland med storm