Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kronprinsessans nästa resmål: Japan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kronprinsessan Victoria brukar göra flera utlandsresor under ett år. Nu är det klart vilket land som blir Victorias första resmål för året.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Direkt efter påskhelgen inleds kronprinsessan Victorias program den 18 april i Tokyo. Programmet pågår sedan i fyra dagar för att ta slut den 21 april.
Foto: Colourbox / COLOURBOX

Direkt efter påskfirande hemma i Sverige sätter sig kronprinsessan Victoria på ett plan till Tokyo.

Syftet med resan är att fördjupa det engagemang som hon har inom hållbarhet, havs- och fiskefrågor.

– Dessa är frågor som kronprinsessan i egenskap av ambassadör för FN:s globala hållbarhetsmål valt att särskilt fokusera på, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet.

Kronprinsessan Victoria brukar göra flera utlandsresor under ett år. Nu är det klart vilket land som blir Victorias första resmål för året.

Hovet har på sin hemsida publicerat att kronprinsessan Victoria kommer att resa till Japan.

– Resan syftar till att fördjupa kronprinsessans arbete inom hållbarhet, havs- och fiskefrågor, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet och fortsätter:

– Dessa är frågor som kronprinsessan i egenskap av ambassadör för FN:s globala hållbarhetsmål valt att särskilt fokusera på.

Under resan kommer kronprinsessan Victoria även att träffa den japanska kronprinsen och företrädare för svenskt och japanskt näringsliv, uppger hovet.

Direkt efter påskhelgen inleds programmet den 18 april i Tokyo. Programmet pågår sedan i fyra dagar för att ta slut den 21 april.

Prins Daniel är inte med

Kronprinsessan Victoria är ensam på resan och har inte med sig maken prins Daniel. Expressen har tidigare rapporterat att prins Daniel under året kommer att trappa ner något på de kungliga uppdragen.

– Den närmaste tiden kommer prins Daniel att fokusera på familjen och på barnen, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare berättat.