Kronprinsessan Victoria självklar stilvinnare på slottet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Du är en stilvinnare Victoria. Fem getingar för klänningsvalet på den stora representationsmiddagen på slottet.
Foto: Pelle T Nilsson/All over press
Kungafamiljen inför den traditionsenliga Sverigemiddagen som hölls under fredagskvällen. Mest av alla strålade de blivande tvåbarnsföräldrarna, Victoria och Daniel.
Foto: Pelle T Nilsson/All over press
Stilvinnare: Kronprinsessan Victoria. Pärlor och paljetter i ett vackert mönster tillsammans med gnistrande örhängen och en silverclutch gör att det osar lyx och glamour om Victoria. Dessutom har hon markerat midjan på ett fint sätt så att den lilla magen tittar fram lite extra.Betyg:
Foto: Pelle T Nilsson/All over press
Victorias klänning är signerad Adrianna Papell och kostar omkring 3000 kronor.
Prinsessan Sofia i en lågmäld klänning. Det är trevligt att se att Sofia väljer svensk design i en finstickad spetsklänning från House of Dagmar. Med sina snygga former passar hon perfekt i snäva fodral och här gör draperingen kring midjan att figuren framhävs lite extra. Som kronan på verket har hon fått till de perfekta Hollywood-lockarna.BETYG:
Foto: Pelle T Nilsson/All over press
Rött och guld. Sofia matchade med en guldig clutch. Detaljerna är viktiga.
Foto: Pelle T Nilsson/All over press
Svensk design. Vill du ha samma stil som Sofia - klänningen från House of Dagmar kostar närmare 5000 kronor.
Alla rätt för prins Carl Philip. När det gäller smoking så är passformen det absolut viktigaste och prinsen ser riktig Hollywood-glammig ut i välsittande kavaj och byxa i smalt snitt. Även flugan och bröstnäsduken sitter som de ska. Full pott!
Foto: Pelle T Nilsson/All over press
Drottning Silvia - grafisk och elegant. Det här är en modern och spännande stil som Silvia borde satsa på oftare. Passformen på jackan kunde dock vara lite bättre. Nu ser det lite oformligt och bylsigt ut upptill. Men drottningen får ändå ett klart godkänt betyg för sin grafiska och eleganta stil.BETYG:
Foto: Pelle T Nilsson/All over press
Kung Carl Gustaf i smoking. Precis som prins Carl Philip väljer Carl Gustaf en enkelknäppt smokingkavaj med spetsig krage. Här ser vi dock en betydligt vidare byxa och helhetsintrycket hade blivit snäppet vassare om den varit i en mer slimmad modell.BETYG:
Foto: Pelle T Nilsson/All over press
Omkring 200 gäster var inbjudna till slottet. Bland dem fanns friidrottaren Irene Ekelund med pojkvännen Giovanni Inostroza.
Foto: Pelle T Nilsson/All over press
Vacker dukning. Middagen hölls i Vita havet - samma lokal som Sofia och Carl Philip hade sin bröllopsmiddag. Det var även där som Victoria och Daniel dansade brudvalsen. Kvällen till ära hade borden dekorerats med brännförgyllda kandelabrar från Karl XIV Johan.
Foto: Kungahuset.se
Kvällens meny. De inbjudna gästerna bjöds på exklusiv middag. Rökt renstek till förrätt. Smörbakad laxfilé till varmrätt och slutligen vit chokladmousse till dessert.
Foto: Kungahuset.se
1 / 14

Ingen kunde konkurera med Victoria på fredagskvällens kungamiddag på slottet.

Kronprinsessan var kvällens självklara mittpunkt i sin glittrande klänning som framhävde den lilla bebisbulan.

– Hon ser verkligen ut som en stjärna i sin vackra klänning, säger modeexperten Emma Danielsson.

Mindre än en timme efter att den stora nyheten om Victorias graviditet avslöjats tog hon plats på Stockholms slott för att hälsa gästerna välkomna till kvällens kungamiddag.

Även den blivande tvåbarnspappan, prins Daniel, var på plats - precis som prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Kungaparet, som står värd för middagen, stod stolta bredvid kronprinsessan.

Victoria får fem getingar

Kungafamiljen var uppklädd för den traditionsenliga Sverigemiddagen med flera hundra inbjudna gäster - men ingen var ens i närheten av att konkurera med Victoria.

Allt om Modes expert, Emma Danielsson, ger kronprinsessan fem getingar i betyg.

– Pärlor och paljetter i ett vackert mönster tillsammans med gnistrande örhängen och en silverclutch gör att det osar lyx och glamour om Victoria, säger hon och hyllar dessutom Victorias sätt att markera midjan så att den lilla magen tittar fram lite extra.

Den isblå färgen passar dessutom bra till Victorias mörka färger.

– Hon har dessutom blivit ett riktigt proffs på att matcha. Här ser vi hur hon har lämnat halsen bar och i stället satsat på stora örhängen vilket är helt rätt till den här klänningen, säger Emma Danielsson och tillägger:

– Klänningen är signerad Adrianna Papell som gjort sig känd för sina glamouröst utsmyckade festklänningar till rimliga priser.

Läs också: Så här snyggt klädde sig Victoria när hon väntade Estelle

Prinsessan Sofia valde svensk design

Det blev en svensk designer för Sofia denna kväll - en finstickad spetsklänning från House of Dagmar.

- Med sina snygga former passar hon perfekt i snäva fodral, säger Emma Danielsson.

Precis som resten av kungafamiljen valde Sofia att inte bära tiara eller diadem - trots att hon nu som prinsessa har fått tillgång till de eftertraktade klenoderna i den kungliga smyckekammaren.

- Sofia brukar gärna klä upp sig lite extra till fest men jag tycker att det är trevligt att hon väljer något mer lågmält och låter Victoria stå i rampljuset den här gången. Hon ser tillräckligt festfin ut ändå i sin spetsklänning som är både chic och modern, säger Emma Danielsson.

Vid årets första kungamiddag på slottet, i februari i år, utsågs Sofia till den bäst klädda - nu får hon nöja sig med fyra getingar.

Gäster från hela landet

Omkring 200 gäster var inbjudna till slottet på fredagskvällen. Förutom alla landshövdingar var även representanter från kultur, näringsliv, utbildning, idrott och föreningsliv inbjudna. Den så kallade Sverigemiddagen kan ses som det vanliga folkets kväll på slottet - då kungafamiljen vill uppmärksamma dem som gjort betydande insatser för sina regioner.

Här är hela gästlistan till fredagens kungamiddag. 

MENY SVERIGEMIDDAGEN

Förrätt

 Rökt renstek med confiterad smålök, pepparrotscremé och kavringskrisp.


Varmrätt

Smörbakad laxfilé med svampduxelle, mandelkrisp, vindruvor och beurre blanc.


Dessert

Vit chokladmousse med blåbärsglass, citronkräm och torkade blåbär.