Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritiken mot Times-omslaget: ”Onaturligt”

Meghan Markles visade sitt nya projekt på 40-årsdagen
Prins Harry och Meghan Markle är med på listan över ”världens 100 mest inflytelserika människor” och pryder omslaget på Times Magazine.
Foto: Times Magazine
Prins Harry och Meghan Markle i den omtalade intervjun med Oprah.
Foto: Skärmdump
Meghan Markle och prins Harrys tillsammans med deras son Archie.
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

Prins Harry och Meghan Markle är med på Times lista över ”världens 100 mest inflytelserika människor”. 

Den välpolerade bilden på paret som pryder omslaget har resulterat i en kritikstorm, skriver Daily Mail

Prins Harry och Meghan Markle är med på Time Magazines lista över ”världens 100 mest inflytelserika människor” och pryder dessutom tidningens omslag. Men fotot har väckt starka reaktioner och lika så en kommentar från parets nära vän som berömmer dem för att de inte lever tillbakadraget.

På prins Harrys 37-årsdag släppte den amerikanska tidningen omslaget som visar hertigen av Sussex i helsvart klädsel bakom sin fru i vitt med armen på hennes högra axel. Paret står på en terrass på herrgården i Montecito, Kalifornien, värd cirka 15 miljoner dollar, 128 miljoner kronor. 

På en annan bild i tidningen syns paret stå i matchande grå kläder i kontorsstil intill ett fönster. Kläderna är valda av kändisstylisterna Clare och Nina Hallwroth, som nyligen har klätt Brad Pitt och Jennifer Aniston. 

”Meghan står för showen”

Flera har påpekat att bilderna ser onaturligt retuscherade ut. Även placeringarna av paret har diskuterats av kritiker och på sociala medier. Någon skrev att Meghan ”står för showen”, medan Harry ”bara spelar en biroll”. En annan kritiker skriver att ”Harry ser helt besvärlig ut när han tittar fram bakom sin fru”.

Ytterligare en hävdade att omslagsfotot speglar förhållandets dynamik, eftersom Meghan står framför sin man. Personen twittrade:

”Det finns ingen som missar vem som har kontrollen.”

Kocken José Andrés är vän till paret och har kommenterat deras medverkan i Times. Han skrev:

”I en värld där alla har en åsikt om människor som de inte känner, har hertigen och hertiginnan medlidande med de människor de inte känner. De tycker inte bara. De springer mot kampen.”

Han sa även att paret är ”välsignade genom födelse och talang och brända av berömmelse”, samt att ”det skulle vara bättre för dem att njuta av deras lycka och vara tysta, men det är inte vad Harry och Meghan gör, eller vilka de är”. 

I Times nämns ingenting om prins Harry och Meghans relation med kungafamiljen. Inte heller något om intervjun med Oprah där paret anklagade en kunglig familjemedlem för rasism mot deras son Archie och berättade att Meghan ignorerades när hon var gravid och självmordsbenägen.

Grattishälsningarna till prinsen

På Harrys 37-årsdag, den 15 september fick han flera grattishälsningar, bland annat från drottningen som delade flera foton. På bilderna visade hon upp prinsens välgörenhetsinsatser under tiden då han var aktiv inom kungahuset och skickade sina bästa hälsningar. 

Prins Charles delade även han flera gamla bilder som en grattishälsning, föreställande honom och sonen tillsammans i olika sammanhang genom åren. 

Prins William och Kate Middleton lade upp ett soloporträtt av hertigen med bildtexten: ”Grattis på födelsedagen prins Harry” och en röd ballongemoji.

Enligt Daily Mail kom födelsedagsönskningarna efter biografin Finding Freedom där författarna skrev att hertigen och hertiginnan av Sussex ”gör små framsteg i försoningen med kungafamiljen”. 

Omid Scobie, en av författarna av boken, hävdar att paret och kungafamiljen båda vill att alla inblandade ska ta ”ansvar” för sin roll i sprickan.

Namnet på parets dotter hyllar Diana