Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kate ordnar Williams och Harrys enade front igen

Skillnad i Harry och Williams agerande före och efter ceremonin
Harry och William kommer att träffas i nästa vecka då prinsessan Dianas staty ska avtäckas.
Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN
Hertiginnan Kate ställer upp som stöd vid avtäckningen av statyn.
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Förhoppningen är att kunna visa upp en enad front, precis som efter prins Philips begravning.
Foto: BBC

Prins Harry är på väg hem till Storbritannien igen.

I nästa vecka avtäcks en staty över prinsessan Diana – med de trätande bröderna Harry och William som hedersgäster.

Då rycker Kate in för att försöka göra en favorit i repris.

Prins Harry kommer hem till Storbritannien igen. För andra gången sedan Meghan och Harrys intervju med Oprah Winfrey ska Harry träffa kungahuset. Då ställer Kate, hertiginnan av Cambridge, upp och hjälper sin make, prins William, och Harry att visa en enad front, skriver the Mirror.

Orsaken till Harrys besök i England är att en staty till brödernas mors, prinsessan Dianas, ära ska resas vid Kensington Palace. Avtäckandet sker nästa torsdag, den 1 juli, på vad som skulle ha varit Dianas 60:e födelsedag. 

Kate och bröderna väntas gå in tillsammans och såväl Harry som William väntas hålla tal.

– Hertiginnan har sett det här projektet utvecklas från dess tillblivelse till slutfört arbete och hon kommer utan tvekan vilja vara där och stötta sin man, säger en källa.

– Det kommer också utan tvekan att vara en spänd stämning mellan makarna Cambridge och Harry, men trots de uppenbara problem som finns mellan dem, vill de att den här dagen bara ska handla om prinsessan av Wales bestående arv.

Omtalade bilder på samtalande Harry, William och Kate

Senaste de sågs var i samband med prins Philips begravning. Bilderna efter begravningen blev omtalade och gjorde att många hoppades på en försoning. 

Då gick också de tre tillsammans, bredvid varandra. Först talades prins Harry och Kate vid, sedan saktade Kate in och lät de båda bröderna samtala kort med varandra. 

Det sägs dock att de bara bytte några ord om ceremonin med varandra. 

Tidigare i veckan kom rapporter om att Kate och William hade bestämt sig för att inte på allvar tala med Harry i samband med begravningen, eftersom ”en diskussion med något innehåll skulle gå direkt till Meghan och läcka ut via Oprah eller någon annan tentakel i deras nätverk”, skriver the Mirror.

Dottern heter Lilibet Diana Mountbatten-Windsor