Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Källa: Kate orkade inte knyta an till Meghan

Här är ditt mammaliv, Kate Middleton
Hertiginnan Kate och hertiginnan Meghan i den kungliga logen under Wimbledon-finalen 2018.
Foto: STELLA PICTURES/SPLASH NEWS/STELLA PICTUES
Hertiginnan Meghan.
Foto: KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK

En påfrestande graviditet bidrog till att hertiginnan Kate och hertiginnan Meghan aldrig fann varandra.

Det hävdar författaren Andrew Morton enligt Express.

”Kate hade inte mycket energi vad gällde att knyta an till sin nya granne”, skriver Morton i nya upplagan av boken ”Meghan: A Hollywood Princess”.

Det fanns från början inte mycket att bygga på vad gäller en vänskap mellan Kate och Meghan enligt författaren Andrew Morton.

”Kate och Meghan var inte systrar eller, som Fergie och Diana, vänner innan de blev medlemmar av kungafamiljen”, skriver Morton i den uppdaterade upplagan av boken ”Meghan: A Hollywood Princess” som släpps den 14 oktober.

Det som Morton anser lade grunden för att Kate och Meghan knappt hade börjat lära känna varandra före bröllopet med prins Harry var att Kate hade en påfrestande graviditet. Beskedet om Kates graviditet kom i september 2017, två månader innan Meghan och Harry förlovade sig. Kate drabbades under samtliga tre graviditeter av illamående och kräkningar. 

”Kate fokuserade på sin hälsa och hade inte mycket energi vad gällde att knyta an till sin nya granne”, skriver Morton.

Hertiginnan Kate.
Foto: ALAN LEWIS MEDIA / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Meghan: ”Hon sårade verkligen mina känslor”

Kate och Meghan ska därför enligt Morton ha tillbringat mycket lite tid tillsammans före bröllopet med prins Harry. Kates son Louis föddes den 23 april 2018, mindre än en månad före bröllopet.

”När de satt tillsammans i den kungliga logen och tittade på damfinalen i Wimbledon i juli 2018 hade de fortfarande inte lärt känna varandra”, skriver Morton.

Det fanns även logistiska problem som försvårade en vänskap enligt Morton. Kate och William tillbringade helger och ledigheter i Norfolk medan Meghan och Harry vanligtvis brukade hålla till i Oxfordshire som ligger tre timmar bort med bil.

”Harrys dröm om två sammansvetsade och lyckliga familjer såg avlägsen ut”, skriver Morton.

Det förekom senare uppgifter om att Meghan hade fått Kate att börja gråta i samband med förberedelserna för bröllopet. 

– Det var precis tvärtom. Några dagar före bröllopet var hon upprörd över någonting som hade med klänningarna att göra och det fick mig att börja gråta. Hon sårade verkligen mina känslor, sade Meghan under tv-intervjun med Oprah Winfrey.

Förra året valde Meghan och Harry att lämna kungahuset för att flytta till Kalifornien. Kate och Meghan har inte träffats sedan dess.

Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset