Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hovets besked: Så firar kungafamiljen jul

Ultrafeminina klänningar, vassa kostymer och till och med en rockstjärnelook – följ med på prinsessan Madeleines stilresa.
Förra året fick familjen Madeleine ta emot julgranar inför julfirandet.
Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hela kungafamiljen ska fira jul tillsammans i Sverige. Det meddelar kungliga hovet.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Prinsessan Madeleine kommer hem för att fira med familjen.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / STELLA PICTURES

Julen firas bäst traditionsenligt. Så verkar i alla fall kungafamiljen känna. 

Nu berättar hovet om planerna för kungafamiljens julfirande – och att prinsessan Madeleine med familj kommer hem till Sverige.

Julen närmar sig med stormsteg. Med bara en vecka kvar till julafton är det dags att säkra planerna för julfirandet. Det har kungafamiljen gjort. 

Och det blir som vanligt – med undantag för coronajulen 2020: Hela kungafamiljen ska fira jul tillsammans i Sverige. Det meddelar kungliga hovet. 

Prinsessan Madeleine, som i vanliga fall bor i Florida, planerar att komma hem till jul tillsammans med resten Chris O'Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adriane.

Julfotografering med familjen 1982. Nu har kungen och drottningen åtta barnbarn.
Foto: Charles Hammarsten/ TT NYHETSBYRÅN

Det kungliga julfirandet sker, likt tidigare åt, hemma på Drottningholm slott och med åtta barnbarn blir det nog full rulle för kungen och drottningen. 

Det är inte omöjligt att att Carl Philip och Sofia på juldagen åker till Dalarna och prinsessans föräldrar och Chris, Madeleine, Leonore, Nicolas och Adrienne kan väntas åka till London för att fira jul med Chris mamma Eva.

Först: födelsedag

Men innan julfirandet är det ett annat stort firande som går av stapeln. På självaste uppesittardagen firas som vanligt drottning Silvia, som i år fyller 79 år. 

Här firade Silvia sin 50-årsdag.
Foto: ANDERS HOLMSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Firandet sker traditionsenligt tillsammans med familjen där kungen bjuder in till supé . Middagen dukas upp i ett nytt rum på Drottningholms slott varje år. Vilket av de 192 rum det blir kan drottningen bara gissa. 

Studentkår i Umeå delade ut granar till kungafamiljen.