Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Meghans stora hyllning: ”Vi firar alla mammor”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: REX B. CORDELL / REX
Foto: SUSSEX ROYAL HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

En mammas som varsamt håller i ett nyfött barns fötter.
För första gången upplever hertiginnan Meghan morsdag som nybliven mamma – något hon firar med en hyllning till alla mödrar.
”Vi ärar och celebrerar varenda en av er”, skriver prinsparet på sitt Instagramkonto. 

Det är med en post på Instagram som det nyblivna föräldraparet, prins Harry och hertiginnan Meghan, hyllar all världens mödrar. 

På bilden syns Meghan hålla i lilla Archies fötter över en vacker blomsterbädd.

”Vi hyllar alla mammor i dag. Dem från historien, dagens mammor och blivande mammor”, skriver prinsparet på sin Instagram. 

Detta för att uppmärksamma morsdag som i Storbritannien firas den 12 maj. 

Firar sin första morsdag 

Det är Meghans första morsdag efter födelsen av sin son tidigare i månaden. 

Exakt hur hon firade denna är oklart men prinsparets vördnad inför moderskapet lyser genom inlägget som avslutas med ett stycke ur en dikt av Nayyirah Waheed: 

”Min mor var mitt första land; den första platsen där jag levde.”

Döpt efter Meghans katt

Än så länge finns inte många bilder att hitta på hertiginnan och prinsens nyfödde son som kom till världen den 6 maj.

– Det här har varit den mest fantastiska upplevelsen jag någonsin hade kunnat tänka mig. Hur kvinnor gör vad dom gör är bortom allt förstånd, sa prins Harry då. 

Hela världen väntade spänt på vad den lilles namn skulle komma att bli. Brittiska medier gissade på flera traditionella kungliga pojknamn som Arthur, James och Philip men förra veckan blev det officiellt. 

Archie Harrison Mountbatten-Windsor är den nyfödda kunglighetens namn och trots att han inte automatiskt kommer att tilldelas en prinstitel så är han den sjunde i tronföljden. 

Namnet påstås enligt vänner till Meghan komma från hertiginnans gamla katt som även han döptes till Archie efter att hennes mamma Doria adopterat katten.

– Doria räddade Archie och han blev en viktig del av familjen. Meghan älskade att leka med honom och hon pratade alltid om honom med sina vänner, sa en vän till hertiginnan till The Sun efter att namnet på den nyfödde avslöjats.