Hårda orden efter intervjun: ”Svek mot kungafamiljen”

CNN:s reporter om reaktionerna i Storbritannien efter den omtalade intervjun med Meghan och prins Harry.
Meghans och Harrys intervju har skapat starka reaktioner.
Foto: JOE PUGLIESE / AP TT NYHETSBYRÅN

Meghan och Harrys intervju med Oprah har slagit ner som en bomb.

Eller som ITV:s hovreporter Chris Ship konstaterar:

– De laddade ett B52-plan fullt med bomber, flög det över Buckingham Palace och släppte sin last rakt ovanför Slottet.

Reaktionerna efter Harry och Meghans intervju med Oprah har varit starka och kommit från hela världen, och inte minst från Storbritannien. 

The Telegraph skriver att intervjun levererade tillräckligt med bomber för att sänka en hel flotta, och ITV:s hovreporter Chris Ship använder samma typ av liknelse för att beskriva intervjun:

– De laddade ett B52-plan fullt med bomber, flög det över Buckingham Palace och släppte sin last rakt ovanför Slottet, säger han.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson ombads kommentera intervjun under en presskonferens om covid-19, men avböjde vid två tillfällen. 

– Det bästa jag kan säga är att jag alltid känt beundran för drottningen, och den enande roll hon har i vårt land. I övrigt har jag nu tillbringat en lång tid med att inte kommentera frågor om kungahuset och jag avser inte att gå ifrån det i dag, svarade han. 

Brittiska tyckaren och tv-journalisten Piers Morgan, som varit kritisk mot Meghan under en lång tid, är besviken på prins Harry efter intervjun och kallar den för ett ”svek”.

Den här intervjun är ett absolut svek mot drottningen och kungafamiljen. Jag förväntade mig den här typen av vidriga, destruktiva och själviska nonsens från Meghan Markle – men att Harry sviker sin egen familj och Monarkin på det här sättet är skamligt.”, skriver han på Twitter.

https://twitter.com/piersmorgan/status/1368788165230796800

BBC:s hovreporter Jonny Dymond skriver att påståendet att det ska ha förekommit diskussioner inom kungahuset om Archies hudfärg kan bli ödesdiger för kungahuset.

”Det här är på väg mot ’värsta tänkbara scenario´ för Buckingham palace”, skriver han.

Trots att varken Meghan eller Harry säger vem eller vilka det är som påstås ha talat om detta, så blir det svårt för kungafamiljen.

”Det är en fruktansvärd anklagelse för hovet att hantera.”

Daily Mirrors hovreporter Russell Myers skriver att han har svårt att se hur Meghan och Harry ska kunna komma tillbaka in i kungafamiljen efter intervjun.

Samtidigt toppades tidningens sajt av orden: ”De frågade hur mörk Archies hud skulle vara”.

https://twitter.com/rjmyers/status/1368779004824653824?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1368779004824653824%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.mirror.co.uk%2Fnews%2Fuk-news%2Fmeghan-harry-oprah-winfrey-interview-23622498

Brittiska tidningen Daily Mail har tryckt upp en extra upplaga med anledning av intervjun, där förstasidan har rubriken: ”Hur mörk kommer bebisens hud vara?”, samtidigt som The Sun fokuserar på Meghans suicidaltankar.

https://twitter.com/W7VOA/status/1368904123131822084

Flera kända personer har slutit upp bakom Harry och Meghan, bland annat tennisstjärnan Serena Williams, som visade sitt stöd för vännen Meghan i ett långt meddelande på Twitter.

Meghan Markle, min osjälviska vän, lever sitt liv – och leder med exempel – med empati och med medkänsla. Hon lär mig varje dag vad det innebär att vara ädel på riktigt. Hennes ord illustrerar smärtan och grymheten som hon upplevt.

https://twitter.com/serenawilliams/status/1368782412356984832

Kungliga experten: Harry skiljer sig från sin egen familj

Kungliga experten Roger Lundgren om prins Harrys och Meghans intervju med Oprah Winfrey.

Pappan slutade svara när prins Harry ringde