Här kickar prinsen i gång nya jobbåret

Prins Daniel.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Här kickstartar prins Daniel det nya året!

I samband med årets första jobbuppdrag tog prinsen en premiärtur på en eldriven sparkcykel.

– Det var kul att se och han tyckte det var väldigt roligt, säger Julia Delin på SSE Business Lab.

Den tidigare entreprenören prins Daniel har fortfarande ett stort företagsintresse och är via sitt projekt Prins Daniels Fellowship engagerade i att uppmuntra unga människor att dra i gång nya företag.

Under fredagsförmiddagen besökte han därför SSE Business Lab på Handelshögskolan i Stockholm där 16 olika start ups i nuläget får hjälp att komma i gång med sin verksamhet.

"Prinsen hade bra koll på marknaden"

Ett av de mer välkända är Voi som står bakom de populära eldrivna sparkcyklarna som syns på huvudstadens gator. Och prinsen passade på ett testa det trendiga färdmedlet.

– Det var kul att se, det var hans första gång faktiskt! Det var lite svårt med alla skrivbord runt kontoret men det gick bra och han tyckte det var väldigt roligt, säger Julia Delin, tf vd för SSE Business Lab.

Prinsen gick även runt och förhörde sig om vad de olika start upsen gjorde, gav goda råd och talade om varför det är viktigt med ett växande entreprenörskap i landet.

– Han var väldigt intresserad av vad deras olika typer av utmaningar var och försöka förstå bättre hur marknaden ser ut. Det var kul att höra hans frågor för det märktes att han hade väldigt bra koll på marknaden, säger Julia Delin.

Första uppdraget efter julledigheten

Besöket på Handelshögskolan var prinsens första jobbuppdrag efter jul- och nyårsledigheten som han, kronprinsessan och barnen bland annat tillbringade i norska skidorten Trysil där de ägnat sig åt utförsåkning.

Nästa vecka fortsätter Daniel att besöka företag tillsammans med Prins Daniels Fellowship då de ska till Atlas Copcos verksamhet i Nacka.