Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här återanvänder Estelle Victorias klänning

Följ senaste nytt i Expressen TV
Estelle syntes använda klänningen på Victoriakonserten.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Kronprinsessan Victoria använde klänningen på sin födelsedag 1986.
Foto: CHARLES HAMMARSTEN / IBL
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle matchade varandra på Victoriakonserten.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Prinsessan Estelle återanvände sin mammas födelsedagsklänning – 35 år senare.

På kronprinsessan Victorias 44-årsdag var hennes dotter prinsessan Estelle klädd i en klänning som setts på Solliden förut. Exakt 35 år tidigare var det kronprinsessan själv som hade på sig klänningen – men den gången var hon på Öland för att fira sin nioårsdag.

Kronprinsessan Victoria firande in sin födelsedag iförd en vit klänning i romantisk stil från det svenska märket By Malina. Det matchade väl med Estelles vintageklänning, som var slående lik mammans betydligt nyare klänning. 

Kronprinsessan Victoria återanvänder ofta sina plagg och värnar om ett hållbart mode, en princip som även dottern Estelle tar efter. Det är inte första gången prinsessan Estelle återanvänder sin mammas kläder, vid flera offentliga tillställningar har hon varit klädd i klänningar som hon ärvt från sin mamma Victoria eller moster Madeleine. 

– Det är sådant som fler borde tänka på. I dag sliter vi sönder kläder alldeles för fort, det är dålig kvalitet och vi tvättar sönder dem. Köp välsydda kläder i ren kvalitet som bomull eller ull i stället och lär dig lappa och laga, har modeexpert Camilla Thulin tidigare sagt om att Estelle återanvänder kronprinsessans klänningar. 

Lämnar över färgglada ballonger