Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Glittrande favoriter i repris för Silvia och Madeleine

Drottning Silvia befinner sig just nu i New York med stiftelsen Childhood.
Både drottning Silvia och Prinsessan Madeleine bar klänningar vi sett förut.
Foto: DYLAN TRAVIS/ABACA / STELLA PICTURES/DYLAN TRAVIS/ABACA

I paljett- och strassprydda kreationer strålade Drottning Silvia och prinsessan Madeleine ikapp under Childhoods 20-årsjubileum.

Båda klänningarna var faktiskt favoriter i repris. 

– Vilka vackra kungligheter! De ljusa färgerna får båda att tindra som isdrottningar, säger Expressens modeexpert Therese Loberg. 

Det var en stjärnspäckad gala som hölls för att fira drottningens stiftelse Childhoods 20-årsjubileum. Drottning Silvia och prinsessan Madeleine fotograferades tillsammans på röda mattan innan det var dags för cocktailmingel. Och båda kungligheterna bokstavligen strålade i sina kreationer. 

– Nej men jisses, har ni sett vilka vackra kungligheter. Både prinsessan Madeleine och drottning Silvia fullkomligt glittrade på röda mattan. De ljusa färgerna får båda att tindra som isdrottningar. De matchar även varandra perfekt i detaljerna, säger Expressens modeexpert Therese Loberg. 

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine på röda mattan.
Foto: PONTUS HÖÖK/TT / TT NYHETSBYRÅN

Återanvände klänning 

Drottningen bar en hellång, benvit klänning med strassdetaljer och rynkning kring midjan. Hon matchade med glittrande, stora örhängen och en strukturmönstrad kuvertväska i silver och guld. Klänningen känns faktiskt igen från tidigare – drottningen bar den nämligen på omslaget till svenska ELLE då hon intervjuades i samband med sin 75-årsdag i fjol, vilket Svensk Dam var först att rapportera om. Men galakvällen till ära hade hon adderat ännu mer glitter i form av en brosch vid axeln. 

Drottning Silvia.
Foto: PONTUS HÖÖK/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kuvertväskan som drottningen bar.
Foto: DYLAN TRAVIS/ABACA / STELLA PICTURES/DYLAN TRAVIS/ABACA

”Modiga stilpoäng”

Prinsessan Madeleine bar även hon en hellång v-ringad klänning i ljus, lila nyans som drar åt syren. Även prinsessans klänning var prydd med glittrande detaljer i form av paljetter och pärlor. Klänningen bar hon tillsammans med dinglande örhängen med blåa stenar och en glittrande, svart clutch. 

– Extra kul att Madeleine också vågar välja en klänning med bar rygg. Modiga stilpoäng till vår prinsessa, säger Therese Loberg. 

Prinsessan Madeleine valde att matcha sin klänning med örhängen och en glittrande clutch.
Foto: PONTUS HÖÖK/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Madeleine valde en klänning med öppen rygg.
Foto: PONTUS HÖÖK/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Madeleine har precis som sin storasyster, prinsessan Victoria, tidigare setts återanvända sina klänningar vid flera högtidliga tillfällen. Så var även fallet med den här kvällen. 

– Det är extra kul att se Madeleines klänning för hon har letat fram en gammal dyrgrip ur garderoben. Redan 2017 när kungafamiljen välkomnade Kanadas generalguvernör David Johnston till Sverige visade hon upp den här kreationen, säger Therese Loberg.