Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Getingbetyg: Victorias djärva val under middagen

Kungens traditionsenliga middag för alla Nobelpristagare hölls under tisdagen på Kungliga slottet. 

Kronprinsessan satsade på en röd, djärv klänning och var kvällens absolut bäst klädda.

Expressens modeexpert Magda Omerspahic har satt getingbetygen på gästerna.

KRONPRINSESSAN VICTORIA OCH PRINS DANIEL

Foto: PELLE T NILSSON

Kronprinsessan Victoria var kvällens bäst klädda – utan tvekan. Hennes röda klänning med den djupa ringningen, de korta ärmarna och slitsen är verkligen ett modigt och djärvt val. Klänningen är enkel i sin helhet, men väldigt elegant och andas lyx. 

Det känns dessutom som att Victoria har inspirerats av hertiginnan Meghan i sitt val då vi har sett hertiginnan i den här typen av klänningar det senaste året. 

Foto: PELLE T NILSSON

Till det bar Victoria prinsessan Lillians diadem, örhängen och en ljusblå väska från Bottega Veneta. Otroligt snyggt och välmatchat, och tillsammans med Daniel utgör de ett väldigt modernt och välklätt par.


DROTTNING SILVIA OCH KUNG CARL GUSTAF 

Foto: PELLE T NILSSON

Om drottning Silvia hade burit den här klänningen under Nobelbanketten så hade det sannerligen krockat med Sara Danius orangerosa kreation. 

Drottningen är dock mer nedtonad under denna middag även om färgvalet i sig sticker ut väldigt mycket.

Foto: PELLE T NILSSON

Man hade kunnat skippa sjalen och då fått en lite mer modern touch på det hela. Till det bar drottningen stråldiademet och en liten väska. 

Kungen var som vanligt stilig i frack.


PRINSESSAN SOFIA OCH PRINS CARL PHILIP

Foto: PELLE T NILSSON

Prinsessan Sofia bar en beige klänning till middagen med blommiga applikationer över hela klänningen, i samma nyans. Blommorna är som tätast nedtill och sprider sig sedan uppåt för att till slut täcka hela överdelen av klänningen. 

Extra snyggt att kragen är formad av blommorna och att de även anas i ärmarna. Möjligtvis hade man velat att ärmarna satt lite tajtare, men det är absolut inget som stör. 

De här beige nyanserna passar henne jättefint, speciellt till hennes mörka hår. 

Foto: PELLE T NILSSON

Till skillnad från i går då hon hade heluppsättning i håret, så satsade hon på en halvuppsättning denna gång, men även i kväll bar hon sin bröllopstiara som accessoar  samt Ametistgarnityret med örhängen, armband och en brosch.

Prins Carl Philip var stilig i frack och bakåtslickat hår – alltid lika välklädd.


PRINSESSAN CHRISTINA OCH TORD MAGNUSON

Foto: PELLE T NILSSON

Prinsessan Christina anlände i en mörklila klänning med halvlånga ärmar och glittrande stenar i samma lila nyans. Jag gillar att hon kör på en färgstark klänning och glittrar lite extra kvällen till ära. 

Till det bar hon Karl Johan-diademet, även kallat sexknappsdiademet, samt en väska. Fint!


JENNIE FRIDOLIN OCH GUSTAV FRIDOLIN

Foto: PELLE T NILSSON

Jennie Fridolin fortsätter att överraska, den här gången i en tvådelad klänning med en transparent överdel i meshtyg och en tulpankjol med brokadmönster. Till viss del krockar mönstren i de olika tygerna lite, och hade överdelen inte haft något mönster så hade det känts snäppet stilrenare.

Men Jennie kombinerar supersnyggt med svart clutchväska, svarta örhängen och en hög tofs.

Gustav Fridolin ser stilig ut i sin frack och matchar Jennie snyggt!


HELENA NORLÉN  OCH ANDREAS NORLÉN 

Foto: PELLE T NILSSON

Andreas Norlén, riksdagens talman, anlände till middagen tillsammans med sin fru Helena Norlén. Han var stilig i frack och till det hade han ordensbandet.

Helena var supertjusig i en svartvit klänning med mönster över hela nederdelen och upptill var det både spets och transparent. Jag gillar att både hennes makeup och frisyr, passar perfekt för detta. Till det hade hon dessutom en liten silvrig väska.


MAGDALENA ANDERSSON OCH RICHARD FRIBERG

Foto: PELLE T NILSSON

Magdalena Andersson, finansminister, håller det snyggt och enkelt i en grå spetsklänning. Till skillnad från gårdagens klänning så känns den här lite lyxigare och passar tillfället väldigt bra. 

Jag gillar att överdelen är transparent och att ärmarna är trekvarts, det gör att exempelvis att hennes armband framhävs bättre. 

Richard Friberg, ekonom och professor, samt Magdalenas make, kom i frack, precis enligt klädkod och nog satt den bra. Ska man anmärka på något så är det väl att byxorna var lite väl långa, men annars ett väldigt stiligt par!