Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Familjen samlas för kungens festkväll

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Chris och Madeleine kommer till Sverige nästa vecka.
Foto: Rex Shutterstock / REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Kungen kommer träffa Kanadas generalguvernör, som kommer på besök.
Foto: Sven Lindwall
Prinsessan Sofia och Madeleine.
Foto: Sven Lindwall

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyger till Sverige när kungen ställer till med fest, erfar Expressen.

På måndag avlägger Kanadas generalguvernör David Johnston statsbesök i Sverige – och i princip hela kungafamiljen kommer att vara med.

– Kungen och drottningen deltar alltid i statsbesöken, och i möjligaste mån också övriga familjemedlemmar, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

På måndag inleds ett fyra dagar långt statsbesök från Kanada. Programmet under den första dagen utspelar sig i Stockholm och på kvällen bjuder kungen och drottningen traditionsenligt in till bankett på Stockholms slott.

Än så länge har hovet bara kommunicerat att kungen och drottningen kommer att närvara vid den stora kungafesten.

Men nu kan Expressen berätta att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kommer att flyga till Sverige från London för att vara med vid middagen. Även prins Carl Philip och prinsessan Sofia kommer att närvara.


LÄS MER: Så följer du kortegen när Kanadas generalguvernör kommer till Sverige


Chris, Madeleine, Victoria, Daniel och Sofia.
Foto: Peter Grã¤Nnby / (C)BULLS

"Statsbesöken är viktiga"

Hovet vill inte bekräfta Expressens uppgifter, men informationschef Margareta Thorgren säger:

– Statsbesöken är viktiga för Sverige och för statschefen, som är värd för statsbesöken. Kungen och drottningen deltar alltid i statsbesöken, och i möjligaste mån också övriga familjemedlemmar.

Expressen erfar att Madeleine, Chris, Carl Philip och Sofia kommer att delta dels i banketten på kvällen, men även under övriga ceremoniella delar under den första dagen. Bland annat kommer det att ske en högtidlig välkomstceremoni på Slottet i Stockholm.

Prins Carl Philip närvarar också under hela den fjärde och sista dagen av statsbesöket, tillsammans med kungen, i Göteborg.

Madeleine och Chris kommer till Sverige och kommer delta när Kanada gör statsbesök.
Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå

Victoria och Daniels närvaro är osäker

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels närvaro vid den stora banketten är ännu inte bekräftad. Än så länge har hovet inte kommenterat huruvida de kommer att medverka under statsbesöket överhuvudtaget.

Expressen har tidigare avslöjat att kronprinsessfamiljen befunnit sig på semester i USA. Hovet har inte kommenterat uppgifterna utan har bara sagt att det rör sig om en privat resa.