Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Expert: ”Prins Harry tål inte Camilla”

Höjdpunkterna från omtalade intervjun med Harry och Meghan
Hertiginnan Camilla.
Foto: KIRSTY O'CONNOR/WPA POOL/SHUTTERSTOCK
Prins Harry.
Foto: STELLA PICTURES/IMP

Prins Harry tål inte hertiginnan Camilla enligt hovexperten och författaren Tina Brown.

Så har det varit ända sedan det spända första mötet dem emellan fram till Camillas upprördhet över hans fru Meghans beteende.

– Han kommer att ge sig på Charles och Camilla, säger Tina Brown om prinsens kommande bok till Telegraph.

Prins Harry har aldrig accepterat hertiginnan Camilla vars affär med prins Charles ledde till skilsmässan från Harrys mamma prinsessan Diana. Det har en källa vid hovet sagt till The Sun.

– Hennes långa romans med Charles skadade Harry redan som barn. Harry är oerhört lojal och beskyddande mot sin mor och hennes minne. Han uppskattade inte att Camilla svepte in till Charles och att pappan framställde henne som hans livs stora kärlek, säger källan.

Tina Brown redogör i sin nya bok ”The Palace Papers” för det spända första mötet mellan Camilla och Harry när han var 13 år.

”När tonårspojken första gången behövde befinna sig i Camillas närvaro gjorde han henne nervös genom långa tystnader varvat med att han blängde på henne på ett intensivt och förbittrat sätt”, skriver Brown.

En av Harrys vänner säger att det från början var ”stora problem” mellan prins Harry och Camilla.

– William och Harry har aldrig stått Camilla nära och så är det fortfarande, säger vännen till Mirror.

Prins Charles, hertiginnan Camilla och prins Harry 2005.
Foto: JAMES VELLACOTT / AP POOL DAILY MIRROR

”Tror inte att Camilla någonsin kommer att förlåta Meghan”

Harrys och Camillas ansträngda relation blev inte bättre när han började dejta Meghan Markle. I början kom de två kvinnorna bra överens på grund av att de delade ett intresse av yoga och fina viner. Men läget mellan Meghan och Camilla blev spänt när Camilla skulle hålla ett tal som betydde mycket för henne. 

Tanken var att övriga kungligheter inte skulle göra något den dagen som kunde tänkas stjäla uppmärksamheten från Camillas tal som hon hade planerat i över ett år. Men samma dag som Camilla höll sitt tal överskuggades det av att Meghan lade ut nytagna bilder på sig själv, något som gjorde Camilla ”väldigt upprörd” enligt en källa vid hovet.

– Alla var överens om att Camillas tal skulle ges företräde, men tyvärr hade vissa personer en annan uppfattning, sade källan till Mirror.

När prinsparet för två år sedan meddelade att de lämnade brittiska kungahuset sade en källa vid hovet att Camilla skyllde det som hänt på Meghan. 

– Jag tror inte att Camilla någonsin kommer att förlåta Meghan för vad hon har gjort mot prins Charles, sade källan till Telegraph.

Prins Harry, hertiginnan Kate och hertiginnan Camilla 2008.
Foto: KEN GOFF ROTA/GOFFPHOTOS / STELLA PICTURES KEN GOFF ROTA/GOFFPHOTOS

”Harry å andra sidan tål inte Camilla”

Prins Harry är enligt Tina Brown ”mycket arg” över att Camilla kommer att bli drottninggemål när maken Charles blir kung och att det kommer att märkas i prinsens kommande bok som väntas senare i år, skriver Daily Mail. Brown tar i intervjun med Telegraph upp hur Meghan under Oprah Winfrey-intervjun sade att Kate hade fått henne att gråta före bröllopet med Harry 2018.

– William var upprörd över Meghans attack mot Kate eftersom hon inte kunde bemöta den.  Men det är inget mot hur rasande han kommer att bli när den här boken kommer ut. Harry kommer inte att ge sig på drottningen, hon är oantastlig, och förmodligen inte Kate heller eftersom han tycker om henne. Men han kommer att ge sig på Charles och Camilla och kanske William också, säger Tina Brown.

Hon säger att William har accepterat Camilla eftersom han insett vad hon betyder för hans pappa. 

– Han har betett sig väldigt moget kring det, ”min far älskar den här kvinnan och eftersom inget jag gör kan påverka det så tänker jag inte göra något”. Harry å andra sidan tål inte Camilla, han vill inte att hon ska bli drottninggemål, han är väldigt upprörd över att det kommer att ske. Han har aldrig förlikat sig med det och kommer förmodligen aldrig att göra det, säger Tina Brown.

Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset