Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Expert: Elizabeth kommer aldrig att få träffa Lilibet

Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset
Drottning Elizabeth.
Foto: STELLA PICTURES/DDP/NUNN
Prins Harry och Meghan med Lilibet.
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

Drottning Elizabeth kommer aldrig att få träffa sitt barnbarnsbarn Lilibet. Det tror hovexperten Richard Fitzwilliams.

– Det blir allt mer osannolikt, säger Fitzwilliams till The Sun.

Samtidigt kommer uppgifter om att drottningen inte längre orkar ta sina älskade hundar på promenader.

Drottning Elizabeths make prins Philip dog den 9 april förra året. Han kommer att hedras vid en ceremoni i Westminster Abbey den 29 mars där många medlemmar av brittiska kungafamiljen förväntas närvara.

Men prins Harry meddelade tidigare i veckan att han inte kommer till ceremonin enligt Mirror. Eftersom Harry och hans fru Meghan inte längre får hjälp med personskyddet i Storbritannien känner sig inte prinsen trygg med att ta med barnen till hemlandet. Han hoppas dock kunna träffa drottningen så snart som möjligt.

Drottningen har aldrig träffat Lilibet som föddes i juni förra året och hon längtar efter sina barnbarnsbarn enligt författaren Brian Hoey, skriver Daily Mail. Men hovexperten Richard Fitzwilliams tror inte att 95-åriga Elizabeth någonsin kommer att få träffa sitt barnbarnsbarn Lilibet.

– Det blir allt mer osannolikt. Om de inte kommer över med Lilibet så kommer det inte att hända, och det ser inte ut att finnas någon lösning på problemet i sikte, säger Fitzwilliams till The Sun som kallar det hela ”mycket sorgligt” enligt Metro.

Elizabeth orkar inte ta hundarna på promenad

Samtidigt kommer nya uppgifter om drottningens försämrade hälsotillstånd.

Efter makens död tog Elizabeth sina älskade hundar på promenad så gott som varje dag. Men sedan hennes sjukhusvistelse i oktober har hon inte orkat göra detta.

– Hon mår inte bra nog för det, säger en källa till The Sun och fortsätter:

– De är en enorm källa till tröst för henne så det är verkligen synd.

Prinsessan Eugenie blev förra månaden första medlemmen av brittiska kungahuset som fick träffa prins Harrys dotter Lilibet.

Drottning Elizabeths tal: Budskap om harmoni och förståelse