Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Estelles ömsinta gest mot Oscar

Det här är: Prinsessan Estelle.
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, pris Oscar och prinsessan Estelle.
Foto: Anna-Lena Ahlstrom / Images must not be sold on to or distributed to
Oscar och Estelle.
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

En ny bild på kronprinsessfamiljen publicerades på kungahusets hemsida på måndagen.

– Bilden är framtagen som ett vykort. Det är en väldigt fin bild på kronprinsessfamiljen, och då har vi valt att lägga ut den, säger Margareta Thorgren. 

Det mesta handlar om corona just nu – även för kungafamiljen, som har ställt om sitt schema för att möta den tid av prövningar som landet står inför. 

– Både kungen och kronprinsessan fokuserar väldigt mycket på den uppkomna situationen i Sverige. Därför är programplaneringen helt omlagd, både för att minska risken för smittspridning men också för att få en inblick i svenska myndigheters arbete, säger hovets presschef Margareta Thorgren.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel ägnade delar av måndagen åt att på olika sätt informerat sig om läget kring spridningen av viruset.

Hemma på Haga slott fick kronprinsessparet besök av företrädare för Sveriges kommuner och regioner, som berättade hur deras medlemmar arbetar för att hantera och begränsa spridningen av viruset.

Framtagen som vykort

Victoria och Daniel besökte också Myndigheten för samhällsskydd och beredskap i Solna. Där träffade de redaktionen för krisinformation.se som förmedlar bekräftad information till allmänheten vid kriser och andra allvarliga händelser.

På måndagen publicerade kungahuset också en ny bild på kronprinsessfamiljen. På bilden sitter prinsessan Estelle, 8, och håller om sin lillebror prins Oscar, 4.

– Bilden är framtagen som ett vykort. Det är en väldigt fin bild på kronprinsessfamiljen, och då har vi valt att lägga ut den, säger Margareta Thorgren.