Estelles nya kärlek – ponnyn Viktor, 18

Nu har prinsessan Estelle fått en ny häst.
Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Hon har tidigare haft shetlandsponnyn Frozza, som gavs till kronprinsessan Victoria och prins Daniel i lysningspresent i samband med deras förlovning.
Foto: Mikael Sjöberg

Prinsessan Estelle har fått en ny häst.

Det rör sig om en vit welshponny vid namn Viktor, något som Svensk Damtidning först rapporterade om.

– Estelle är här regelbundet och tar hand om hästen. Hon är jätteduktig, säger hovstallmästaren Ulf Gunnehed.

Nu har prinsessan Estelle fått en ny häst.

Hon har tidigare haft shetlandsponnyn Frozza, som gavs till kronprinsessan Victoria och prins Daniel i lysningspresent i samband med deras förlovning.

Men den har hovet nu gjort sig av med, rapporterar Svensk Damtidning. I stället är det en vit welshponny, vid namn Viktor, som tagit platsen i Estelles hjärta, vilket Svensk Damtidning först rapporterade om i sin papperstidning.

– Estelle är här regelbundet och tar hand om hästen. Hon gör som man gör med hästar, ryktar, borstar, sköter om dem – och pratar med dem! Hon rider också, det är ju en del i det hela, säger hovstallmästaren Ulf Gunnehed till Expressen.

Är Estelle duktig med hästar?

– Hon är jätteduktig och hon tycker att det är väldigt kul.

"Vågar inte rida ut med henne"

Ponnyn är 1,20 meter i mankhöjd och 18 år gammal. Ulf Gunnehed säger att en högre ålder generellt sett är bra när det kommer till hästar avsedda för barn.

– Man vill ha en bra och stabil, barnvänlig, häst. Med åldern blir de ju lite lugnare och stabilare.

Enligt Ulf Gunnehed rider de inte ut med Viktor än, utan att det är ridhuset på Hovstallet som gäller än så länge. Men i sommar kan den komma att följa med till Öland, säger han.

– Än så länge vågar vi inte rida ut med henne, säger Gunnehed till Svensk Damtidning som först rapporterade om den nya hästen.

Hovstallet ligger på Östermalm i centrala Stockholm. Ett tjugotal hästar får plats i anläggningen och de flesta stora hästarna är särskilt tränade för att kunna genomföra korteger och transporter i samband med officiella besök.

Victoria utgår från Hovstallet

Expressen rapporterade tidigare att kronprinsessan Victoria numera har sin bas på Hovstallet. Anledningen var, enligt en medarbetare till kronprinsessan, att det känns tryggare för kronprinsessan att vara där.

"Det känns tryggare för kronprinsessan att vara på kontoret i hovstallarna än på Slottet där säkerheten är sämre och man hela tiden är påpassad och utsatt för paparazzis", menade medarbetaren i dokument som lämnades in i en pågående hyrestvist.