Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elizabeths dolda budskap i kappan: Hyllar prinsen

Drottning Elizabeth anlände till minnesgudstjänsten för sin avlidne make, prins Philip, klädd i en speciell färg.
Foto: I-IMAGES / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Även hertiginnan av Cornwall, Camilla, och prinsessan Anne deltog vid ceremonin klädda i den mörkgröna nyansen för att hylla prins Philip.
Foto: RICHARD POHLE/POOL/SHUTTERSTOCK / RICHARD POHLE/POOL/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Drottning Elizabeth och flera medlemmar av kungafamiljen inkluderade ett dolt budskap i sin klädsel under prins Philips minnesceremoni i tisdags.

Budskapet ska vara en speciell hyllning till den avlidne prinsen, rapporterar People.

På tisdagen hölls en minnesgudstjänst för prins Philip, hertig av Edinburgh, i Westminster Abbey. Då prins Philip gick bort den 9 april förra året, under den pågående pandemin, arrangerade kungahuset en minnesceremoni där hans vänner, kolleger och andra kungligheter skulle kunna ta ett sista farväl av prinsen.

”Tjänsten kommer att tacka Hans Kungliga Höghets engagemang för familj, nation och samvälde och uppmärksamma vikten av hans arv för att skapa möjligheter för ungdomar, främja miljöförvaltning och bevarande och stödja försvarsmakten” skriver kungahuset på Instagram.

Gudtjänsten innehöll flera speciella inslag, inklusive musik som han själv valt innan hans bortgång samt blomsterarrangemang inspirerat av hans och drottning Elizabeths bröllopsblommor.

”Edinburgh grönt”

Drottning Elizabeth bar en speciell brosch som sägs ha varit en gåva från den framlidne prins Philip.
Foto: I-IMAGES / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Camilla, hertiginna av Cornwall.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Prinsessan Anne kom även klädd i ”Edinburgh grönt” för att hylla sin far, prins Philip.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Den spanska drottningen Letizia bar ”Edinburgh grönt” till minnesceremonin för att hylla prinsen.
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Även prinsessan Beatrix bar en hatt i färgen ”Edinburgh grönt” under minnesceremonin.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Musiken och blomsterarrangemang var dock inte det enda sättet att hylla prins Philip. Drottning Elizabeth anlände till minnesceremonin klädd i en kappa och en hatt i en speciell nyans av grönt.

Den mörkgröna nyansen, även känd som ”Edinburgh grönt”, är färgen på prins Philips officiella uniform. Den har under prinsens tid både använts för personaluniformer och på hans privata bilar.

Drottningen stylade sin gröna klädsel med en speciell brosch som tros ha varit en gåva från prinsen. Även prinsessan Anne och hertiginnan av Cornwall, Camilla, anlände till ceremonin klädda i den gröna färgen för att hylla hertigen av Edinburgh.

Medlemmarna av den brittiska kungafamiljen var dock inte de enda som bar den speciella färgen. Den spanska drottningen Letizia deltog vid minnesgudstjänsten klädd i en klänning och hatt av samma nyans och även prinsessan av Nederländerna, Beatrix, hyllade prinsen med en hatt i samma färg.

Här anländer gästerna till prins Philips minnesceremoni

Det brittiska kungahuset höll i tisdags en minnesgudstjänst för prins Philip, som dog för snart ett år sedan.