Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Drottningens längtan efter barnbarnsbarnen

Enligt den kungliga författaren, Brian Hoey, längtar drottningen efter att få träffa sina barnbarn.
Foto: JOE GIDDENS / AP TT NYHETSBYRÅN
Paret visade upp sin son, Archie, för drottning Elizabeth, prins Philip och Meghans mamma, Doria Ragland, den 8 maj 2019.
Foto: MEGA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
Prins Harry och Meghan Markle avslöjade deras andra barns kön under en intervju med Oprah Winfrey i mars förra året.
Foto: CBS TELEVISION NETWORK / STELLA PICTURES/STELLA/DDP/FERRARI DDP/FERRARI

Drottning Elizabeth av Storbritannien har ännu inte träffat prins Harry och hertiginnan Meghans dotter, Lilibet.

Trots parets ansträngda relation med kungahuset rapporterar Daily Mail att den kungliga författaren, Brian Hoey, avslöjar att drottningen längtar efter barnbarnsbarnen.

Prins Harry och hertiginnan Meghan välkomnade sitt andra barn, Lilibet ”Lili” Diana, den 4 juni förra året.

Parets dotter är döpt efter prins Harrys mamma, prinsessan Diana, och drottning Elizabeth. Drottningen kallades för ”Lilibet” av sin farfar, kung George V, då hon inte kunde uttala sitt namn som barn. Smeknamnet kom även senare att användas av drottningens bortgångne make, prins Philip.

https://www.instagram.com/p/CX1ANa6OTCU/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading?hidecaption=true

Vågar inte ta med barnen till hemlandet

Prinsessan Eugenie blev den första och hittills enda medlemmen i kungahuset som träffat Lilibet, då hon bodde hemma hos prins Harry och Meghan, hertiginnan av Sussex, under en vistelse i Kalifornien i februari.

Trots att drottning Elizabeth ännu inte träffat sitt yngsta barnbarnsbarn har hon fått se henne via länk.

Varför resterande medlemmar i kungahuset ännu inte träffat Lilibet beror på hertigparets oro över riskerna. Sedan de avstod sina kungliga titlar så har paret inte längre rätt till att få personskydd betalt av det brittiska kungahuset.

Prins Harry har önskat att själv betala för skyddet, men har då nekats den rätten, vilket han då överklagat på grund av riskerna med att resa till hemlandet med barnen.

Läka känslomässiga sår

Den kungliga författaren, Brian Hoey, anser att en återförening mellan paret och drottningen skulle vara ett steg i rätt riktning för att läka de känslomässiga såren mellan dem.

– Jag är helt säker på att drottningen inte känner något missnöje gentemot Harry och Meghan, hon skulle säkerligen välkomna dem om de kom tillbaka, säger han till Daily Mail.

Se mer kungligt: Prins Harrys nya jobb