Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Drottningen träffar sin son igen – efter dramat

Prins Joachim bestört efter drottningens besked
Drottning Margrethe vill ”blicka framåt” efter den tryckta stämningen inom familjen.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT NYHETSBYRÅN

Prins Joachim reste förra veckan till Danmark för att träffa sin mor drottning Margrethe – för första gången sen prinsens barn blev av med sina titlar, skriver People

Det var den 28 september som kungahuset meddelade att alla prins Joachims fyra barn skulle bli av med sina prins- och prinsesstitlar i början av 2023. Efter att kungahuset gick ut med nyheten har flera medlemmar i familjen uttryckt sin besvikelse över beslutet.

Prins Nikolai, Joachims äldsta son har bland annat sagt att han är ”i chock” och är ”väldigt ledsen” över beslutet, till Ekstrabladet. Även prins Joachim uttalade sig och sa att han inte förstår varför hans barns identitet ska tas ifrån dem, till BT. 

Prins Joachim har tidigare sagt att det har varit tryckt stämning i kungahuset sedan hans barn förlorade sina titlar.
Foto: KASPAR WENSTRUP/ALLER/MEGA / MEGA TT NYHETSBYRÅN

Förra veckan åkte prins Joachim, från sitt hem i Paris, till Danmark för att träffa sin mor drottning Margrethe – för första gången sen kungahuset meddelade att prins Nikolai och hans syskon kommer bli av med sina titlar.

En talesperson för det danska kungahuset bekräftade för BT att prinsen och drottning har träffats och sa:

Alla håller med om att vi nu ska blicka framåt, och drottningen själv har uttryckt att hon och prins Joachim vill ha lugn för att ta sig igenom den här situationen

Prins Joachims äldre bror, kronprins Frederik var inte närvarande vid mötet på Fredensborgs slott där drottningen bor. 

Dagar innan mötet ska prins Joachim ha sagt att han varken hade pratat med sin mamma, bror eller svägerska kronprinsessan Mary, sen kungahuset meddelade att prinsarna och prinsessorna skulle tas ifrån sina titlar. 

Här kastar prins Julian skyddsutrustningen

Hejade när pappa Carl Philip körde i Mantorp.