Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dianas och Charles bröllopstårta läggs ut på auktion efter 40 år

En bit av prinsparets bröllopstårta har lagts ut på auktion.
Foto: REX / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Diana och prins Charles.
Foto: PA / AP PA
Foto: Dominic Winter Auctioneers / TT NYHETSBYRÅN

Har du alltid drömt om att ha en bit av prinsessan Dianas och prins Charles bröllopstårta?

Då kan du göra ett glädjeskutt. 

En bit läggs nämligen ut på auktion, enligt New York Post.  

Prinsessan Diana och prins Charles bröllopsklockor ringde i juli 1981 och nu – 40 år senare – kan du bli ägaren av en bit av parets bröllopstårta. 

Biten, som väger 28 ounce, alltså närmare 800 gram, läggs ut på auktion den 11 augusti och tros gå för minst 500 pund, alltså nästan 6 000 kronor, rapporterar New York Post. 

Biten kommer från en av de 27 tårtorna som fanns på parets bröllop. Kakan har en vit marsipan bas och den är dekorerad med Storbritanniens statsvapen i färgerna guld, röd, blå och silver. 

”Avråder från att äta den”

Så hur kommer det sig då att tårtbiten kan säljas efter 40 år? 

Jo, biten tillhörde Moyra Smith som jobbade i Clarence house med drottning Elizabeth. Smith har haft kakan i en blommig kakform och sålde den sen på aktion 2008. Nu är det den nya ägaren som ännu en gång säljer den vidare. Till kakan tillhör också ett bröllopsprogram, detaljer om ceremonin och en frukostmeny. 

Tårtan uppges vara i precis samma skick som när den såldes 2008. 

– Men vi avråder från att äta den, säger Chris Albury vid UK’s Dominic Winter Auctioneers till New York Post.  

Prinsessan Diana och prins Charles gifte sig i St. Paul’s Cathedral i London. 3500 personer var där för att se vigseln och efter ceremonin bjöd paret med sig sina 120 närmaste för en bröllopsbrunch. Vänner och familj avnjöt slätvar i en hummersås, kyckling fylld med lamm-mousse och jordgubbar med grädde.