Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det lägger Harry och Meghan miljonerna på

Dottern Lilibet Diana Mountbatten-Windsor föddes på en fredag förmiddag
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

I veckan avslöjades förskottsbetalningen för prins Harrys kommande memoarer: dryga 173 miljoner kronor.

Tidigare har paret Harry och Meghan säkrat så väl lukrativa tv- som podcastkontrakt.

Men vad lägger de egentligen kungakronorna på?

Enligt paret prins Harry och hertiginnan Meghan tog det många månader av planering och förberedelse innan de tog beslutet att avsäga sig de kungliga titlarna och uppdraget. Ett mål med att frigöra sig från kungahuset var att ”jobba för att bli ekonomiskt oberoende”, sa de då enligt The Mirror.

Och oberoende har de blivit. Sedan de lämnade de kungliga titlarna bakom sig har paret slutit ett avtal med Netflix – där tanken är att de ska producera ”informativt men också hoppingivande innehåll”. 

Program som spekuleras vara på gång är en dokumentär om prins Harrys paraatletiska tävling Invictus games, för skadade militärer och veteraner. Hertiginnan Meghan håller parallellt på med en ungdomsserie om en flicka som heter Pearl. Hertiginnan är producent för serien.

Exakt hur mycket kontraktet med Netflix är värt är okänt. Men enligt The Mirrors uppgifter kan summan ligga på motsvarande 1,3 miljarder kronor.

Paret har också slutit ett avtal med Spotify á 358 miljoner kronor för att producera podcasts som förespråkar ”röster som inspirerar och mångfaldig”. Poddarna produceras av prinsen och hertiginnans företag Archwell Audio.

Ville ha Oprahs hjälp med vegankaffe

De är också investerade i olika start-up bolag. Hertiginnan har bland annat bett miljardären Oprah Winfrey om draghjälp för att sälja in sitt veganska kaffe, en slags havremjölk latte.

Prins Harry är också investerad i start-ups, bland annat ”Better Up” i Silicon Valley, som sysslar med mental träning och självhjälp.

Hans senaste projekt är dock sina kommande memoarer. Enligt The Mirror har han redan fått ett förskott för boken. I veckan avslöjades att summan låg på 173 miljoner kronor, prinsen avser dock donera allt.

Köpt hem och säkerhet

Pengarna som paret hittills skrapat ihop har i huvudsak lagts på hemmet och säkerheten. Villan i exklusiva området Montecito, Kalifornien ska ha kostat över 130 miljoner kronor. 

Säkerheten, den tryggas av Netflix-pengarna. Även om det enligt paret inte var planen från början.

– Allt jag behövde var tillräckligt med pengar för att kunna betala för säkerhet, för att hålla min familj säker, sa prins Harry i intervjun med Oprah.

Meghan anklagas för mobbing – slår tillbaka

”Är ledsen över den här senaste attacken”