De var bäst klädda på prins Alexanders dop

Prinsessan Sofias specialsydda klänning får fem getingar av Expressens modeexpert.
Foto: / OLLE SPORRONG EXP
”Hon bär upp den här rosa ensemblen på ett väldigt fint sätt”, säger Expressens modeexpert Emma Danielsson om drottning Silvias stil.
Foto: Anders Wiklund/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Prinsdopet var en riktig klädfest!

Det var mycket spets, pasteller och fina huvudbonader.

Expressens modeexpert Emma Danielsson sätter getingbetygen på kungligheterna.

Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Kronprinsessan Victoria

Betyg: 5

EMMA DANIELSSON: Vilken modesessa! Victoria gör ännu en storslagen stilsuccé i sin eleganta klänning från Elie Saab. Den här vadlånga modellen är precis rätt den här säsongen. Färgmässigt får hon till en riktig fullträff i en härlig rosa nyans och matchar prefekt med hårband i samma färg. Full pott!


Foto: IBL/Stella

Prinsessan Sofia

Betyg: 5

EMMA DANIELSSON: Sofia ser både elegant och chic ut i den här specialsydda kreationen från Ida Sjöstedt. Vitt passar perfekt på barndop och den genombrutna spetsen och volangen kring midjan gör att hon ser väldigt kvinnlig ut. Även frisyren är en riktig fullträff. Hon passar perfekt i den här typen av strama uppsättningar som toppas med en vackert pärldiadem.


Foto: Sven Lindwall

Prinsessan Madeleine

Betyg: 4

EMMA DANIELSSON: Madeleine väljer en mörkare färgställning men lyckas få stilen att kännas somrig tack vare det vackra blommönstret. Den vita kragen gör att stilen känns mer strikt men det är också den som ger det lilla extra och gör att klänningen från Erdem blir mer speciell.


Foto: Anders Wiklund/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Drottning Silvia

Betyg: 4

EMMA DANIELSSON: Dräkter i glada färger är något som vi är vana vid att se drottningen bära och den här dagen är inget undantag. Med sina mörka färger så bär hon upp den här rosa ensemblen på ett väldigt fint sätt. Alla dekorationer på kavajen ger dessutom en väldigt modern känsla.


LÄS MER: Prinsessan Leonore hade spring i benen


Foto: Charles Hammarsten / Ibl Bildbyr / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL

Estelle Bodén

Betyg: 4

EMMA DANIELSSON: Det här är en av de mest moderna och vågade stilarna i dag. De vita detaljerna bryter av mot det vinröda och ger en grafisk och modern känsla. Även de vida ärmarna är en trenddetalj som lyfter stilen lite extra.


Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL

Ulla Löfven

Betyg: 3

EMMA DANIELSSON: Ullas spetsklänning är fin och välsittande och skärpet markerar midjan på ett smickrande sätt. Men eftersom klänningen är väldigt enkel och klassisk i modellen så saknas en hatt eller en coiffe för att lyfta stilen och göra den mer festlig.


Foto: Anders Wiklund/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Ebba Busch Thor

Betyg: 4

EMMA DANIELSSON: Ebba är den bäst klädda politikern på plats den här dagen. Hatten är både elegant och modern och går i samma nyans som accessoarerna vilket ser genomtänkt ut. Klänningen i sig är enkel men välsittande och som helhet ser hon riktigt elegant ut.


Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Anna Kinberg Batra

Betyg: 3

EMMA DANIELSSON: Annas spetsklänning ser romantisk och festfin ut men det är verkligen ett säkert kort både vad gäller modell och färgval. Hårdekorationen är inte den mest moderna. En liten hatt eller en chic coiffe hade varit bättre val än den här tyllrosen.


Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Annie Lööf

Betyg: 3

EMMA DANIELSSON: Även Annie satsar på ett säkert form av en knälång vinröd spetsklänning med trekvartsärm. Pumpsen i matchande vinröd nyans är ett bra accessoarval. Hon ser festfint klädd ut även om wow-faktorn uteblir.


Foto: Sven Lindwall/Stella Pictures

Marie Hellqvist

Betyg: 3

EMMA DANIELSSON: Spets verkar vara den stora trenden den här dagen och Marie gör helt rätt i att välja något lite mer färgglatt. Den här mjuka rosa nyansen klär henne perfekt. Det är dock inte ett särskilt förlåtande material vilket gör att det inte är dagens mest smickrande klänning.


Lina Frejd (till höger).
Foto: Anders Wiklund/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Lina Frejd

Betyg: 3

EMMA DANIELSSON: Lina väljer en mörkblå klänning i en avskalad och klassisk modell. Färgen känns lite väl mörk för ett sådant tillfälle men det vägs upp av en riktigt snygg frisyr i form av en mjuk och slarvig håruppsättning. Hon matchar dessutom fint med ett par maffiga örhängen med tofsar.


Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL

Frida Vesterberg

Betyg: 4

EMMA DANIELSSON: Här har vi en ljus och fin sommarstil som passar perfekt att bära på dop. De veckade detaljerna på både klänningen och jackan gör att plaggen blir lite mer intressanta. Den aprikosfärgade coiffen är väldigt klassisk och diskret i utförandet. En lite mer vågad huvudbonad hade gett full pott.


Foto: Patrik Österberg / Ibl Bildbyr / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL

Carolina Pihl

Betyg: 5

EMMA DANIELSSON: Här har vi en tjej som visar att hon har trendkoll. Carolina är oklanderligt klädd från topp till tå! Den snygga klänningen med annorlunda snitt i kombination med de läckra grå accessoarerna ger en helhetslook som är modern, chic och elegant.


Foto: Sven Lindwall

Sara Hellqvist

Betyg: 4
EMMA DANIELSSON: Det vackra mönstret gör att Saras klänning sticker ut ur mängden och den sitter dessutom som en smäck på henne. Hon har även fått till en fin frisyr. I de här vackra lockarna ser hon ut som en riktig Hollywood-stjärna!


Foto: Anders Wiklund/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Cajsa Larsson

Betyg: 3
EMMA DANIELSSON: Cajsas klänning har veckade detaljer som blir en fin och festlig detalj men det gör också att den ser bredrandig ut vilket inte är det mest smickrande för figuren. Coiffen i håret passar klänningen perfekt och gör att hon ser välmatchad ut.


Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL

Maline Sommerlath

Betyg: 3
EMMA DANIELSSON: Det här är kanske inte dagens mest iögonfallande klänning men den har fina detaljer som spetspartier och plisseringar upptill. De gnistrande örhängena från Sif Jakobs ger lite extra festkänsla och gör stilen mer glamourös.


Foto: / SVEN LINDWALL

Kung Carl Gustaf

Betyg: 4

EMMA DANIELSSON: Kungen klär betydligt bättre i uniform än han brukar göra i kostym. Han brukar ofta välja lite för vida och pösiga byxor och kavajer men på sin uniform har han fått till en helt okej passform. Stiligt!


Prins Daniel

Betyg: 4

EMMA DANIELSSON: Daniel ser uppklädd och välklädd ut i sin jaquette. Han har som vanligt koll på både passform och detaljer. Både västen och kavajen sitter som en smäck och toppas av ett par välputsade svarta skor.


Foto: Patrik Österberg / Ibl Bildbyr / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL

Prins Carl Philip

Betyg: 5

EMMA DANIELSSON: Carl Philip kunde inte ser mer manlig ut i sin mörka uniform. Det blir inte stiligare än så här! Passformen är helt oklanderlig från topp till tå. Tillsammans med Sofia bildar han ett väldigt fint och välklätt par.