Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Därför saknades Victoria på festen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Madeleine var på plats, men syster Victoria dök inte upp på festen.
Foto: / David Sica
Kungen var på festhumör.
Foto: / David Sica

Hela kungafamiljen samlades till fest – förutom Victoria och Daniel.

Anledningen: En familjesemester med barnen.

– Kronprinsessparets barn är fortfarande små. De vill ta till vara på den tiden, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Under måndagen inleddes ett fyra dagar långt statsbesök från Kanada. På måndagskvällen samlades i stort sett hela kungafamiljen på Stockholms slott för en stor bankett. De enda som saknas är kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Expressen har tidigare avslöjat att paret befinner sig på en familjesemester i USA. Flera uppgiftslämnare har berättat att Victoria, Daniel, Estelle och Oscar landat i Miami för att sedan utforska stora delar av Florida.

Hovet har varit förtegna om resan – men har bekräftat att de är på en privat resa. Efter att flera medier spekulerat i orsaker till att familjen varit frånvarande och inte haft offentliga uppdrag på länge har hovet nu gått ut med information till flera medier, bland andra Svensk Damtidning och Expressen, om resan.

– Kronprinsessparet har under februari månad valt att tillbringa en längre, sammanhållen, tid med sina barn. Det är en resa som har varit planerad sedan länge och syftet är att få tid med barnen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Deltar inte alls i statsbesöket

Hon fortsätter:

– Kronprinsessparets barn är fortfarande små. Prins Oscar har inte ens fyllt ett år och prinsessan Estelle har inte börjat den obligatoriska grundskolan än. De vill ta till vara på den tiden.

Det innebär att de inte deltar i någon del av statsbesöket?

– Resan innebär att kronprinsessparet inte kommer att medverka i det inkommande statsbesöket från Kanada. Kronprinsessan och prinsen är tillbaka i samband med sina kommande engagemang i mars månad.

Madeleine, Chris, Carl Philip och Sofia kliver in

Expressen har tidigare kunnat berätta om att prinsessan Madeleine och hennes make Chris O’Neill, som normalt sett bor och verkar i London, kommer att delta i statsbesöket. Uppgifterna bekräftades också av hovet.

– Kungen, drottningen, prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och Chris O’Neill närvarar alla vid banketten på Slottet under måndagskvällen, sa Margareta Thorgren vid hovet tidigare.