Chris O'Neill missar kronprinsessans födelsedag

Chris O'Neill missar kronprinsessan 45-årsfirande.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Prinsessan Madeleine kommer närvara utan sin make.
Foto: PATRICK VAN KATWIJK / DPA/IBL
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på nationaldagsfirandet 2018.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL
Kronprinsessan Victoria fyller 45 år den 14 juli vilket ska firas med bland annat en kortegeresa.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /

Chris O'Neill kommer inte på kronprinsessan Victorias stora 45-årsfirande på Öland.

I år åker kronprinsessan kortege genom hela Borgholm för första gången för att sedan fira med kungafamiljen – men alltså utan O'Neill.

– Chris försöker vara med på sånt här så mycket som han kan, men nu kan han tyvärr inte vara det, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Kronprinsessan Victorias födelsedag ser lite annorlunda ut i år än det har gjort tidigare. Vanligtvis firas det med uppträdanden av kända artister på Borgholms IP och sänds i tv. De senaste åren har det dock inte varit så på grund av coronapandemin.

I år blir det en helt ny form av firande när kronprinsessan ska åka kortege genom genom hela Borgholm i runt en timme. 

– Tanken är att fler ska kunna se och hylla kronprinsessan Victoria och kungafamiljen, har Margareta Thorgren tidigare berättat för Expressen.

Victoriadagarna på Öland förlängs dessutom till en vecka mellan den 9 och 15 juli.

”Försöker vara med så mycket han kan”

Efter kortegen fortsätter firandet tillsammans med kungafamiljen – men alltså utan svågern Chris O'Neill bekräftar hovet.

– Chris försöker vara med på sånt här så mycket som han kan, men nu kan han tyvärr inte vara det eftersom han kommer befinna sig i USA för att arbeta ett par dagar, tyvärr, bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam. 

Det är inte första gången O'Neill missar publika framträdanden tillsammans med kungafamiljen. Han har bland annat uteblivit från nationaldagsfirandet på Skansen flera gånger, bland annat i år när hela familjen var kvar i USA där de bor.

Prinsessan Madeleine deltog på nationaldagsfirandet i Sverige senast 2019 men då var Chris O'Neill kvar i USA eftersom barnen var sjuka.