Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chris dilemma på semestern – med Madeleine och barnen

Chris firande med Madde.
Enligt Margareta Thorgren har Madeleine verkligen sett fram emot semestern.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Familjen.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Prinsessan Madeleine tillbringar sommarsemestern i Sverige tillsammans med barnen.

Chris O'Neill kommer att vara med så mycket som möjligt – men samtidigt måste han jobba under stora delar av juni och juli.

– Chris O'Neill ska ha Sverige som bas för sitt arbete under juli. Det är ju ingen semestermånad i Europa och andra delar av världen, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet. 

Prinsessan Madeleine landade i Sverige redan i början av juni – men då fick semestern vänta. 

Kungligheten skulle presentera sin barnbok ”Stella och hemligheten” på Junibacken i Stockholm. 

Boksläppet var en ”dröm som går i uppfyllelse”, sa prinssessan. Samtidigt såg hon fram emot en sommar där hon skulle ha tid att läsa boken för äldsta dottern Leonore, 6. 

Det var tydligt att en semester med familjen var något prinsessan verkligen behövde.

– Vi kommer ha många lugna stunder, sa prinsessan Madeleine vid boksläppet.

Möter upp hela familjen på Öland

Och i juli blir det äntligen dags. 

Tillsammans med maken Chris O'Neill och barnen prinsessan Leonore, prins Nicholas, 4, och Adrienne, 1, beger sig prinsessan Madeleine till Öland och kungafamiljens ägor där.

– Prinsessan kommer att vara på Öland och passa på att träffa sin familj mycket. Hela kungafamiljen är på Solliden i princip hela juli månad. Det är ju en månad som prinsessan Madeleine verkligen ser fram emot eftersom hon bor utomlands andra delar av året, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Men för Chris O'Neill blir det inte bara semester med sol och bad med familjen i sommar. Han kommer också att behöva jobba under stora delar av perioden, och då kombinera arbetet med att vara med familjen.

Prinsessfamiljen ska tillbringa sommaren på Öland tillsammans med släkten.
Foto: ANNA-LENA AHLSTRÖM / KUNGAHUSET

Men han har löst det så att han kan vara i Sverige så mycket som möjligt:

– Chris O'Neill ska ha Sverige som bas för sitt arbete under juli. Det är ju ingen semestermånad i Europa och andra delar av världen, säger Margaretha Thorgren. 

Hon fortsätter:

– Det finns internet så han kan jobba härifrån också. Han ska vara med familjen så mycket som möjligt. 

Tidigare har Margareta Thorgren berättat om Chris upplägg under sommaren:  

– Han kommer tillbringa så mycket tid som möjligt tillsammans med familjen i Sverige. Men eftersom Chris O'Neill jobbar över hela världen så är det inte semestertider för honom i juni, och knappt i juli heller. Han kommer därför att kombinera att vara tillsammans med familjen under sommarlovet och att arbeta.

Familjen ska också fira kronprinsessan Victoria den 14 juli. På Victoriadagen kommer hela familjen att vara på Solliden för ett officiellt uppmärksammande av den kungliga födelsedagen. Evenemanget sänds också i Tv för den som inte har möjlighet att delta.

Flera aktiviteter för barnen

Margareta Thorgren försäkrar också om att prinsessfamiljen ska ta tid till att bara njuta av semestern. På Öland finns flera roliga aktiviteter för både barn och vuxna, däribland stränder, bad och Ölands djur- och nöjespark som skulle kunna locka.

– De ska göra lite olika utflykter och expeditioner. Det finns många roliga aktiviteter för barnen där, säger Margareta Thorgren.

Hon fortsätter:

– Det är nog många som kommer att träffa på dem på ett informellt sätt då, det tror jag säkert. 

Se Kungafamiljen sommarspecial.