Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carl Philip på racingtävling i Norge – beskedet om Sofia och barnen

Prinsessan Sofia har tidigare varit på plats för att stötta.
Foto: PATRICK ALLENBY / IBL
Foto: Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYR¿N / TT News Agency / TT NYHETSBYRâ
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prins Carl Philip åkte till Norge för en racingtävling.

Då stannade familjen kvar hemma.

”Familjen i övrigt mår bra och är inte med i Norge utan är hemma.”, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren i ett sms till Expressen.

Prins Carl Philip har hållit på med racing sedan 2008. Men 2019 tog han ett sabbatsår från tävlingarna. I ett pressmeddelande meddelade prinsen att han ville tillbringa mer tid med familjen.

”Förra året ville jag ha mer tid med familjen och pojkarna. I år funkar det att köra igen”, sa prinsen då.

I våras var han tillbaka på banan igen – och gjorde succé när han återvände i Porsche Carrera Cup och slutade nia, efter närmare 22 månader borta.

Och racingkarriären fortsätter. När ”Årets kock” skulle utses under torsdagen var prinsen inte på plats, vilket han i egenskap av beskyddare och hedersjurymedlem, brukar vara.

”Prinsen har skickat en videohälsning till Årets kock som han vanligtvis brukar delta på. I år krockade datumet med en racingtävling i Norge som prinsen deltar på. Han är där över dagen.”, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren i ett sms till Expressen.

Prinsessan Sofia vabbade

Prinsessan Sofia har tidigare ofta kunnat skymtas i samband med prinsens tävlingar. Men i Norge är hon inte med. Förra veckan ställde hon in sin medverkan på middagen för den tyska förbundspresidenten.

I stället var hon hemma och vabbade.

– Yngsta prinsen Julian är förkyld helt enkelt, med anledning av det och hans ringa ålder valde prinsessan att stanna hemma och ta hand om honom och barnen, sa hovets informationschef då.

Beslutet att stanna hemma från Norge ska dock inte ha något med sjukdom att göra, skriver Margareta Thorgren.

”Familjen i övrigt mår bra och är inte med i Norge utan är hemma.”