Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kungligheterna väljer bort lyxen – här är budgetfynden

De må vara rika som troll och kan klä sig i all lyx de vill – men ibland duger ett riktigt budgetfynd precis lika bra. 

Expressens Therese Loberg guidar genom några billiga favoriter. 

Blommigt fodral

Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES
Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES

Om det är någon som passar i blommigt är det definitivt Victoria och när hon befann sig på ett besök i Colombia 2015 strålade hon i en mörk fodralklänning med just blåa blommor. Dessutom låg lilla prins Oscar i hennes mage. Klänningen är ett riktigt budgetfynd från Asos och gick så loss på 750 kronor, enligt modesajten Youway. 

Billig lyx

Foto: SVEN LINDWALL

När Victoria dök upp under Carl Philips och Sofias bröllop 2015 var det säkert många som tänkte att hennes klänning var svindyr – men nepp. Klänningen kom från H&M och deras kollektion H&M Conscious Collection. Just den här blåsan är specialdesignad men den kjol i samma mönster som gick att köpa då kostade 1499 kronor.

Elegant i vitt

Foto: ERIKA GERDEMARK/KUNGAHUSET / FOTO ERIKA GERDEMARK, KUNGAHUSET.SE / ERIKA GERDEM
Foto: ERIKA GERDEMARK/KUNGAHUSET / FOTO ERIKA GERDEMARK, KUNGAHUSET.SE / ERIKA GERDEM

När prins Alexander kom till världen delade kungahuset med sig av de här gulliga bilderna. Prinsessan Sofia ser elegant och välklädd ut i den här vita fodralklänningen och sanningen är att den är riktigt billig. Den kommer från Lindex och kostade då bara 299 kronor. Här får man väl ändå säga att Sofia slog till på ett riktigt fynd! 

Proper i naturnära färger

Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN

När prinsessan Madeleine är kanske den av prinsessorna som älskar lyx mest – gärna italienskt – men när hon anlände till Sverige inför bokmässan 2019 gjorde hon det i en riktig svensk outfit. Kjolen kommer från House of Dagmar och kappan från inget annat företag än H&M. Just nu finns kappan att köpa på rea för 1699 kronor. 

Vintrig i mönster

Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det spanska budgetmärket Zara är ingen främling för vår svenska prinsessa. Hon har använt kläder därifrån flera gånger och i samband med riksmötets öppnande 2017 valde hon en vintrig chiffongklänning med röda blommor. Och hur var det med prislappen då? Bara 599 kronor. 

Elegant i budget

Ser det dyrt ut? Kanske, men det är fel. Klänningen prinsessan Sofia gled in i under ett event för Project playground 2015 kom från NLY eve och kostade 799 kronor. 

Urgullig matchning

Foto: LINDA BROSTRÖM/KUNGL. HOVSTATERNA / TT NYHETSBYRÅN FOTO: LINDA BROSTRÖM; KUNGLIGA

Hovet delade med sig av den där urgulliga bilden på prins Oscar och prinsessan Estelle och dessutom är de ju så härligt matchade. Och jeansjackorna är inga dyrgripar. De går loss för 349 kronor och är från H&M:s samarbete med Lee. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.