Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kungliga stilmissar vi helst vill glömma

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Även stilsäkra kronprinsessor kan råka ut för stilfadäser. När Victoria var på statsbesök i Sydkorea flashade fotoblixtarna hennes underkläder under den tunna tröjan.
Foto: Kim Hee-Chul / Epa / Tt
Prinsessan Beatrices hatt som hon bar i samband med bröllopet mellan Kate Middleton och prins William, har beskrivits som en toalettsits.
Foto: Pascal Le Segretain
Prins Henrik av Danmark gick på nyårsgala med gylfen öppen 2010. Det är inte första gången.
Prinsessan Madeleines klänning från Nobelfesten 2002 blev snabbt en snackis.
Foto: Pascal Le Segretain
Nyligen gästade kronprins Haakon av Norge en moské i Oslo. Och som sig bör, tog han av sig skorna.
Foto: Marius Gulliksrud
Men han kunde kanske ha valt ett par andra strumpor. Pinsamt.
Foto: Marius Gulliksrud
Tidigare i år gjorde drottning Letizia av Spanien en Victoria och flashade behån under sin genomskinliga topp.
Foto: Patrick Van Katwijk
Drottning Maxima av Nederländerna glömde kanske kolla sig i spegeln innan hon gick hemifrån. Källa: http://royaltyspeaking.tumblr.com
1 / 9

Kronprinsessan Victoria har flashat behån, Kate Middleton har visat trosorna och prins Henrik glömde dra upp gylfen.

Allt om Mode har tittat närmare på kungligheternas stilmissar vi helst vill glömma.

När kronprins Haakon häromdagen besökte en moské i norska huvudstaden Oslo, råkade han samtidigt ut för en pinsam strumpfadäs.

Innan han klev in i moskén var han tvungen att ta av sig skorna. Inget konstigt med det, om det inte vore för att Mette-Marits 42-åriga make hade glömt att kolla vilka strumpor han tog på sig på morgonen.

Längst fram på vänster strumpa skymtade nämligen ett litet hål. Pinsamt var ordet.

Men om det är till någon tröst så är han inte ensam.

Kungliga stilmissar

För trots att världens kungligheter är kända för sitt klanderfria yttre - med kostymer, klänningar och skor av högsta kvalitet och utan minsta skrynkliga veck - händer det titt som tätt de bryter mot både etikett- och stilregler.

En riktig bov i sammanhanget är danska prins Henrik som både gärna visar magen och öppnar upp gylfen med jämna mellanrum.

Mest ihågkommen är han nog från nyårsafton 2010 när han gick på nyårsgala tillsammans med drottning Margrethe, med gylfen på vid gavel i smokingbyxorna.

Men det finns många fler exempel i Europas kungahus.

Holländska drottning Máxima har mer än en gång valt att klä sig i överdelar som blottat lite mer under blusen än vad som anstår en kunglighet.

Kate Middleton visade trosorna

Det brittiska kungahuset är definitivt inte bättre.

Trots att Kate Middleton är en stilikon av internationell klass, kom det rapporter för ett par år sedan om att drottning Elizabeth inte var helt nöjd med hennes val av korta kjolar, enligt Mail Online.

Och kanske är det inte speciellt konstigt, då Kate råkat ut för flera pinsamma stilincidenter, då kjolen blåst upp och visat trosorna, på grund av den kortkorta längden.

Kate Middleton.

Även skandalmakaren Sarah Ferguson har råkat ut för samma sak.

Drottningens make prins Philip kan även han. För under en tillställning i Skottland 2012 råkade han visade lite väl mycket av det han bar under kilten.

Men den största gåtan i det brittiska kungahuset är väl ändå prinsessan Beatrice märkliga hatt som hon bar på bröllopet mellan Kate och prins William 2010 och som fick det mindre smickrade namnet "toalettsitsen".

Det ska tilläggas att huvudbonaden var tillverkad av den legendariska hattmakaren Philip Treacy, vars hattar bland annat burits av både prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine har också drabbats

Och på tal om de svenska sessorna. Inte heller de har undkommit stormarna.

Prinsessan Madeleine skapade rubriker och stal, vilket är förbjudet enligt "ettikettlagen", uppmärksamheten på Nobelfesten 2002 när hon kom klädd i en klänning med väldigt stor urringning.

Och kronprinsessan åkte till Sydkorea på statsbesök i en tröja från Mayla då fotoblixtarna plötsligt avslöjade hennes val av underkläder.

Klädmissen blev till och med en internationell nyhet och uppmärksammades av bland annat den tyska tidningen Bunte och en av världens största nyhetssajter Mail Online.

"Tråkigt nog för den sofistikerade kungligheten så visade hon mer än vad hon hade tänkt", skrev tidningen.

Samma sak hände den spanska drottningen Letizia under en galamiddag tidigare i år, då hon flashade behån.

Med andra ord - oavsett hur många stylister du har, och hur dyr din klänning är - kan alla råka ut för pinsamma stilmissar. Inte minst kungligheterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.