Här passar kungen och drottningen på att få en kväll på tu man hand. Foto: ALEX LJUNGDAHLHär passar kungen och drottningen på att få en kväll på tu man hand. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Här passar kungen och drottningen på att få en kväll på tu man hand.  Foto: ALEX LJUNGDAHL
På onsdagskvällen besökte kungaparet genrepet av Tomas Ledins show "Skarpt läge" på Cirkus – som de båda gillade. Foto: TS / STELLA PICTURESPå onsdagskvällen besökte kungaparet genrepet av Tomas Ledins show "Skarpt läge" på Cirkus – som de båda gillade. Foto: TS / STELLA PICTURES
På onsdagskvällen besökte kungaparet genrepet av Tomas Ledins show "Skarpt läge" på Cirkus – som de båda gillade. Foto: TS / STELLA PICTURES

Kungen och Silvias romantiska kväll

Publicerad

Här passar kungen och drottningen på att få en kväll på tu man hand.

På onsdagskvällen besökte de genrepet av Tomas Ledins show "Skarpt läge" på Cirkus – som de båda gillade.

– Den var härlig, jättefin!, säger drottning Silvia till Expressen. 

Det är inte ofta kung Carl Gustaf och drottning Silvia får tid att bara vara de två.

Men under onsdagskvällen passade de på – när Tomas Ledin genrepade sin show "Skarpt läge" som går under hösten på Cirkus i Stockholm.

– Det stämmer. Kungaparet är där helt privat, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet. 

Kungaparet anlände till Cirkus strax innan showen började klockan 19.00. Drottningen var klädd i en grön klänning och hade en blå scarf och kungen hade en blå kavaj, svarta kostymbyxor och en rosa slips. 

Kungaparet var på gott humör

Framför sig hade de en lång kväll där Tomas Ledin bjuder på en, enligt arrangörerna, "musikalisk käftsmäll" där alla Ledins hits står i centrum.

Och efteråt var de båda nöjda och på glatt humör, när de träffade Expressens fotograf utanför Cirkus. På frågan om kungen och drottningen uppskattade showen – svarade drottning Silvia snabbt:

– Den var härlig, jättefin! 

Även om kungen och drottningen är där privat är den här typen av närvaro vid konserter också ett sätt för kungaparet att förkovra sig i svensk kultur, vilket är viktigt i deras arbete som representanter för Sverige.

Förra året gick de på Dramaten 

Förra året gick de till exempel på teater och såg "Sufflören" på Dramaten.

– Kungen och drottningen har ju sitt intresse inom många områden och kulturen är ett av de områdena som de tycker är viktiga att visa sin uppskattning för, sa Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, då.

Turnén "Skarpt läge" är Tomas Ledins första show efter två års uppehåll och frånvaro från scenen.

– Jag ser verkligen fram emot det här. Det har varit skönt men lite egen tid och en tom kalender, men nu är lusten tveklöst tillbaka, har Ledin sagt i ett pressmeddelande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag