Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungavännens okända tragedier – före kärleken till Carolina Gynning

Viktor Philipson och Carolina Gynning har varit ett par i drygt ett halvår.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Viktor Philipson tillsammans med flickvännen Carolina Gynning.Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
I april berättade Carolina Gynning att hon var kär i Viktor Philipson.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Kungavännen Aje Philipsons son Viktor Philipson blev namnet på allas läppar när han i våras blev tillsammans med folkkära tv-programledaren Carolina Gynning.

Men societetsprofilen har haft ett händelserikt liv innan han träffade sin kärlek – i sin styvmamma Bathina Philipsons podcast ”Bathina – en podcast” berättar han nu om de okända tragedierna i hans liv utomlands.

– Ena dagen är man på en gård i Sörmland, och nästa dag står man på ett berg på Nya Zeeland och vet inte hur man hamnade där, säger Viktor Philipson i podcasten.

Det var i maj som Carolina Gynning, 40, för första gången visade upp sin nya kärlek offentligt, på röda mattan till Unicef-galan. Kungavännen Aje Philipsons son Viktor Philipson, 33, har fångat tv-profilens hjärta, och paret har under sommaren visat upp sin stora kärlek på sociala medier.

För de flesta är Viktor Philipson bara känd som en kungavän, som jagar med Leif GW Persson och nu är tillsammans med Gynning. Men profilen har levt ett händelserikt liv långt bort från rampljuset i Sverige.

När Carolina Gynning och Viktor Philipsson gästar Bathina Philipsons podcast ”Bathina – en podcast”, avslöjar styvmamman att 33-åringen har bott på många ställen i världen – på Nya Zeeland, på Bali och i Afrika. Där har han, som jägarentusiast, jagat med urbefolkningen. 

Viktor Philipsons nära döden-upplevelser

Viktor Philipson tycker det är viktigt att våga testa och leva ut.

– Nyfikenhet tror jag är den viktigaste egenskapen man kan ha som människa, det och att vara orädd, att våga följa sin nyfikenhet. Det är det där som tog mig ut i världen, och ledde till att jag gjorde massor av sjuka grejer, och fantastiska. Ena dagen är man på en gård i Sörmland, och nästa dag står man på ett berg på Nya Zeeland och vet inte hur man hamnade där, säger han i ”Bathina – en podcast”.

Kungavännen berättar att han under tiden han levde på Nya Zeeland var nära att mista livet – då han och hans dåvarande flickvän gick vilse under en jakt, och tvingades äta get för att överleva, då de inte hade ätit på tre dagar. Andra gånger var han nära att dö av törst.

– Det har hänt många gånger på Nya Zeeland att man befinner sig på platser som är rätt farliga, för det är så otroligt vilt.

Byggde hotell – i väntan på visum

Efter en tid på Nya Zeeland, då han bland annat jagade en särskild regnskogshjort i regnskogen under 27 dagar, tvingades Viktor Philipson lämna landet, medan han ansökte om nytt visum.

Under tiden han väntade hamnade han på en ö i Indonesien – där han bestämde sig för att börja bygga ett hotell. Hotellbyggandet påbörjades kring 2014. Philipson levde ett lugnt liv på den indonesiska ön, där han umgicks med lokalbefolkningen och fångade sin egen fisk.

– Det var det sjukaste jag gjort i mitt liv, att försöka bygga något i Indonesien. Jag kunde inte språket, kände inte någon där. Så jag fick lära mig språket, och sakta men säkert lära mig hur man gör saker där. Och det blev ett jättefint hotell. Men mer eller mindre dagen det öppnade, så kom det en jordbävning, så att allt blev en grushög. Så jag fick flytta hem igen.

Men det snöpliga slutet till trots, så ångrar Philipson ingenting. I stället menar han att perioden på Indonesien gjorde honom mer andlig – och att han därför tror att allt händer av en orsak.

När Viktor Philipsons hotell förstördes av jordbävningen flyttade han tillbaka till Sverige – där han då träffade sin Carolina Gynning.

”Bathina – en podcast” släpps varannan torsdag, och finns bland annat på Acast.

Expressen har sökt Viktor Philipson för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.