Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungakusinernas konsertkväll – återförenade på Öland

Här dansar prinsessan Madeleine loss – till Lena Philipsson.
Här anländer kungafamiljen till Sollidens konsertkväll.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Prinsesskusinerna.
Foto: PELLE T NILSSON/SPA / PELLE T NILSSON/SPA
Kungen och drottningen, prinsessan Estelle med pappa Daniel njuter av den fina kvällen.
Foto: PELLE T NILSSON | SPA / PELLE T NILSSON | SPA
Prinsesan Leonore med pappa Chris O'Neill.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Lena Philipson underhöll.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Prinsessan Estelle var glad.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
1 / 8

Distansen på 8000 kilometer mellan Sverige och Florida är över. 

I kväll återförenades prinsesskusinerna Estelle och Leonore under Sollidens konsertkväll. 

Bland publiken fanns också kungaparet, Daniel, Madeleine och Chris O'Neill.

Det blev en riktig familjekväll på Solliden under lördagskvällen. På slottsträdgården grusväg gick prins kungaparet tillsammans med barnbarnen Leonore, 7, och Estelle, 9. Detta är kusinernas första offentliga framträdande sedan Madeleine och barnen kom till Sverige för några veckor sedan. Även prins Daniel, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill var på plats för att lyssna när Lena Philipsson sjöng ur sin låtskatt. 

Förra söndagen öppnade Sollidens slott upp för en konsertföljetong som ska pågå hela sommaren. 

Peter Jöback invigde satsningen på kvällen – och i publiken satt kungaparet för att njuta av musiken. Två dagar senare var det Madeleine och Victorias tur att få gå på den efterlängtade konserten i slottsträdgården. Även då till ljudet av Peter Jöbacks stämma. Det var då första gången som Madeleine fick besöka sitt efterlängtade sommarparadis på Öland på nästan två år. 

”Stannar längre”

Madeleine kom tillbaka till Sverige för några veckor sedan efter mer än ett och ett halvt år av coronakarantän i Florida. Förra sommaren hoppades hon att kunna umgås med släkt och vänner på Öland – men de hårda restriktionerna satte stopp för planerna. Sedan dess har både hon och barnen saknat Sverige och sommaridyllen på Öland.  

Stora delar av kungafamiljen umgås just nu på Öland, meddelade hovet tidigare i veckan – och lagom till Victorias födelsedag den 14 juli kommer hela familjen samlas på ön. 

– På grund av pandemin stannar familjen extra länge i år och de lär följa konserterna under sommaren, sa hovets informationschef Margareta Thorgren.

Under elva veckor bjuds stora svenska artister in för att under flera kvällar i rad underhålla publiken. Lena Philipsson, Carola, Arvingarna och Smith & Tell är några av dem. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.