Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kungafamiljens känslosvall för sjuåringen

Hör intervjun med Kronprinsessan Victoria från födelsedagen
Prinsessan Sofia och prins Carl-Philip. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Prinsessan Madeleine. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Kung Carl-Gustaf och drottning Silvia. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Kronprinsessan Victoria och skidskytten Hanna Öberg. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Saga Stenmarck sjöng för kronprinsessan Victoria. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Kronprinsessan Victoria firades. Foto: ALEX LJUNGDAHL
1 / 7

Av alla artister som firade kronprinsessan Victorias födelsedag var sjuåriga Saga något alldeles extra.

Kungafamiljen var märkbart rörda av Sagas sång.

– Vad fantastiskt duktig du var, du tar över världen och hela Borgholm, sa programledaren Yvette Hermundstad till Saga efter framträdandet.

Sjuåriga Saga Stenmarck berörde kungafamiljen med sitt framträdande under Kronprinsessans födelsedagsfirande.

Under söndagen hölls det traditionsenliga födelsedagsfirandet för kronprinsessan Victoria i Borgholm på Öland. Artister som Benjamin Ingrosso, Lina Hedlund, Arja Saijonmaa, Kaliffa, Rickard Sjöberg och Isaac and the soul company sjöng för och grattade Kronprinsessan.

”Du tar över världen”

Men sjuåriga Saga Stenmarcks framförande av artisten Lalehs låt ”Goliat” kom att vara något alldeles extra, och kungafamiljen var märkbart berörda.

– Vad fantastiskt duktig du var, du tar över världen och hela Borgholm, sa programledaren Yvette Hermundstad till Saga efter framträdandet.

Saga, som aldrig förut har stått på en sådan stor scen, beskriver att det inte kändes så pirrigt utan var nöjd med sitt framträdande. Och visst ska hon vara det, säger Yvette Hermundstad.

Det tycks även kungafamiljen hålla med om. Under Sagas sång gungar Prinsessan Sofia och Prinsessan Madeleine med i melodin och ser märkbart berörda ut.

Sjöng med i allsången

När Saga Stenmarck sedan ledde allsången tillsammans med artisten Lina Hedlund sjöng de alla med i ”Idas sommarvisa”. 

Varje år den 14 juli firas Kronprinsessan Victorias födelsedag i Borgholm på Öland. Kronprinsessan möter först publiken utanför Solliden, och firas sedan storslaget med ”Victoriakonserten”.

– Jag skulle vilja tacka er varmt för att ni har kommit hit i dag för att fira lilla mig. Jag vill också tacka er för att ni väljer att ta en så här fin sommardag till att vara här på Solliden, något vi sätter stort värde på, som värmer i hjärtat och som vi kommer tänka på när det är kallt, sa Kronprinsessan Victoria tidigare under dagen när hon möttes av folkets grattishälsningar.